babynamenSolliciteren gaat al tijden digitaal. Er zal vast nog wel een deurmat zijn waar een cv op valt, maar de meeste sollicitaties gaan via mail en internet. Het verdwijnen van het cv per post biedt wel een uitgelezen mogelijkheid om origineel te zijn. Wie stuurt een geprint 3D cv? Geen foto op het cv, maar een cv in een mini versie van jezelf!

Enkele jaren geleden is gesteld dat email passé is. Facebook, LinkedIn, What’s App en allerlei chatfunctionaliteiten hebben voor een deel de functie van email overgenomen. Solliciteren verloopt echter nog grotendeels via mail of een website. In vrijwel alle gevallen wordt het cv als bijlage toegevoegd.

Het is vanzelfsprekend dat de recruiter deze binnengekomen cv’s opent. Als eerste verschijnt dan de naam van het document. Zonder het te beseffen, begint daar de eerste indruk van de sollicitant. Geef het cv dus een naam waar je geen kromme tenen van krijgt.

Het degelijke “Cv-Voornaam-Achternaam” is ruimschoots voldoende. Helaas bewijst de praktijk dat sollicitanten behoefte hebben aan creativiteit. Naast talloze onbegrijpelijke nietszeggende documentnamen, komen de meest exotische verzinsels voorbij.

Je krijgt heel weinig (lees)tijd van de recruiter. Zorg ervoor dat de tijd die aan jouw cv wordt besteed zinvol is. De kans dat de recruiter als eerste de documentnaam leest, is groot. Maak dit geen aanleiding voor een verbaasde blik. Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk. Laat je cv werken, ook als document.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.217 views | Reageer (4 reacties)
 • Compaszie

  Laat je cv restylen door Compaszie. Kort, zakelijk, onderscheidend en dus opvallend genoeg om eruit te springen en op te vallen.
  Info@compaszie.nl

 • Angela de Knegt

  Voorkom dat je CV een ellenlange lap tekst wordt. Ik heb zelf een hele ris werkgevers achter me. Alleen de laatste 3 komen uitgebreid aan bod. De rest noem ik wel, met een korte beschrijving van mijn werkzaamheden. Dat werkt goed om de nieuwsgierigheid op te wekken. En als betreffende recruiter meer wil weten, zal hij/zij contact op moeten nemen.
  Werkt uitstekend.

 • Wim

  Beste Compaszie, dank voor je reactie. Een tikkeltje commercieel, misschien tijd voor een eigen blog?

 • wim

  thanks, goeie tip.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën