HROfficeHROffice is een recruitmentsysteem op “freemium” basis. De basisversie is voor een tweetal gebruikers gratis te gebruiken, maar voor extra licenties en mogelijkheden moet je het systeem uitbreiden met aankopen vanuit de webshop.

Vandaag is versie 6.0 van HROffice beschikbaar gekomen. Hierbij mijn eerste indruk van deze release.

Dashboard

Het dashboard kun je met “widgets” naar eigen inzicht personaliseren. Het scherm wordt daarmee ingedeeld in een raster van vakjes, elk met bepaalde kengetallen of andersoortige informatie.

Dashboard HROffice

Folders voor vacatures en kandidaten

In HROffice worden vacatures weergegeven als folders met sollicitanten. Aan zo’n folder is een sollicitatieformulier verbonden. Het sollicitatieformulier is via een link te benaderen. In de basisversie moet je die link zelf bij je vacaturepublicaties plaatsen. De module “Vacature manager” maakt het mogelijk om vacatureteksten op te stellen. Deze module is noodzakelijk voor het doorplaatsen van vacatures naar de diverse kanalen. In versie 6.0 is het mogelijk om naast de standaard categorisering ook “labels” te gebruiken om vacatures volgens een eigen codering in te delen. Ook kandidaten krijgen een eigen folder met daarin hun sollicitatiehistorie. Deze manier van ordenen en weergeven zal niet iedereen evenzeer aanspreken, maar gelukkig kun je ook nog kiezen voor een degelijke lijstweergave. Zoekopdrachten naar vacatures en kandidaten kun je als selectieprofiel opslaan en hergebruiken.

Vacature overzicht

Kandidatenoverzicht

Vacaturepublicatie

Vacatures kunnen op een “minisite” worden gepubliceerd. Voor dit soort oplossingen loop ik niet warm omdat het uiterlijk meestal niet erg aansprekend is. Voor het publiceren op een bedrijfswebsite kun je kiezen tussen het inpassen via een iFrame of het koppelen via een webservice. Daarbij heb je meer controle over de samenstelling en het uiterlijk van de pagina’s. Via de website heb je keuze uit een groot aantal kanalen. In tegenstelling tot Qandidate wordt je daarbij niet automatisch voorzien van een advies. Je kunt wel op diverse manieren selecties uit de beschikbare kanalen maken, maar je uiteindelijke keuze maak je op basis van eigen ervaring.

Vacature overzichtII

Facebook

Als je de Facebook app gebruikt, komt Facebook als kanaal voor vacaturepublicatie beschikbaar. Aardig detail is het feit dat het sollicitatieproces zich binnen de Facebookomgeving afspeelt. Het is een bekend gegeven dat het wisselen van omgeving een negatief effect heeft op de conversie. Dat is hiermee voorkomen.

Managementinformatie

Vacature Analyse Tool I

HROffice telt per kanaal het aantal sollicitaties en het aantal aanstellingen, zodat je daarmee het rendement van de gebruikte kanalen kunt bepalen. Daarnaast zorgt de integratie met Google Analytics ervoor dat je ook geïnformeerd wordt over het aantal maal dat vacatures en sollicitatieformulieren worden bekeken. HROffice leest de informatie van GA in en toont dit op het dashboard. De rapportagemodule van versie 6.0 maak het mogelijk om je eigen rapportages samen te stellen.

Rapportagemodule

Conclusie

De gratis basisversie beperkt zich tot de functionaliteit waar de afkorting ATS (Applicant Tracking System) letterlijk voor staat: het volgen van sollicitanten. Zodra je het publicatieproces wilt automatiseren, zal je naar een betaalde overeenkomst moeten overstappen. Ik denk dat de grens daartussen vrij goed gepositioneerd is. Voor ontwikkeling en ondersteuning is immers een duurzaam verdienmodel nodig met voldoende cashflow. De gratis versie voldoet prima voor het verwerken van sollicitaties. Door het hanteren van modules kun je je recruitmentproces van uitgebreidere ondersteuning voorzien zonder dat je meteen meebetaalt aan voor jou minder relevante functionaliteit. Workflow is beperkt in te richten en de informatie die je over kandidaten en vacatures vast kunt leggen, is door HROffice bepaald. Organisaties waarbij recruitment omvangrijk is, zullen moeten besluiten of dit voor hen problematisch is.

Meer informatie

HROffice website

Over de Auteur

Tom van der Valk Tom van der Valk is consultant/projectmanager e-HRM bij Blyxum, gespecialiseerd in het toepassen van e-HRM voor in-, door-, en uitstroom van medewerkers.


977 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categori├źn