Game set matchAfgelopen zaterdag is de Tour de France begonnen. Ondanks alle dopingzaken, volgen miljoenen mensen dagelijks de renners in hun strijd om de gele trui. De Confederation Cup is net afgelopen. Braziliƫ is de verrassende winnaar. Hoewel er talloze demonstraties waren, ging het voetbalfeest door. Wederom wereldwijd bekeken door miljoenen mensen.

Panem et circenses, geef de mensen brood en spelen. De Romeinen begrepen dit duizenden jaren geleden al. Het element competitie zorgt voor vermaak, vooruitgang en ontwikkeling. In veel gevallen is er niets mis met een beetje strijd.

Is solliciteren ook een wedstrijd? Ja en nee. Ja, er zullen meerdere kandidaten zijn en jij wil nummer een zijn. Competitie dus. Aan de andere kant, nee. Een wedstrijd is een evenement, waarin meerdere partijen trachten een of meer tegenstanders te overwinnen, of te bewijzen dat zij beter zijn in een discipline dan de andere partij of partijen (http://www.encyclo.nl/begrip/Wedstrijd). Wanneer winnen het doel is, wordt de aanleiding vergeten.

Werving & selectiebureaus worden wel Cv-schuivers genoemd. Sollicitanten doen hier echter massaal aan mee en schuiven overal het Cv naar binnen. Talloze kandidaten solliciteren zonder studie van het profiel of bedrijf. Meedoen aan de banenstrijd lijkt belangrijker dan de reden van de competitie.

Solliciteer zorgvuldig. Selecteer de competitie waar je aan deel gaat nemen. Solliciteren is pas een wedstrijd als je goed bent voorbereid. Weet welke strijd je aangaat. Ken je tegenstander en weet welke prijs op het spel staat. Pas dan komt je wapen, het Cv, tot zijn volste recht. Laat je Cv werken, niet vechten.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


640 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn