iRecruit Expo 2013Het is onvermijdelijk: je bent aan een nieuw systeem toe. De term “implementatie” zorgt er voor dat de meeste HR managers in een foetushouding onder het bureau gaan liggen. William Tincup wijdt deze sessie aan het omgaan met technologieleveranciers. Wat is belangrijk om tot een goede samenwerking te komen?

Laat het jargon thuis

Het eerst wat geroepen wordt: “laat het technisch jargon thuis”. Sommige leveranciers gebruiken technische termen om de indruk te wekken dat ze weten waarover zij praten, maar het levert alleen maar wantrouwen op bij je potentiele klant.

Check het recruitmentproces

Zowel klant als leverancier moeten een helder, eenduidig beeld hebben van het proces. De organisatie doet er goed aan om voorafgaand aan het selectie proces een audit uit te voeren van het proces. Voldoet het nog? Is het lean te maken? De leverancier moet geïnteresseerd zijn in het op te lossen probleem, anders is het niet de juiste partner.

Vertrouwen

Je bent van zins met je leverancier een langdurige relatie aan te gaan. Wat zoek je in een gezonde relatie: vertrouwen en de zekerheid dat je voor elkaar zorgt. Natuurlijk gaat er binnen een implementatieproces wat fout. In dat geval moet je er op kunnen rekenen dat je dat gezamenlijk op gaat lossen zonder dat er over en weer met juridische acties gedreigd wordt. Morele verantwoordelijkheid gaat voor op juridische verantwoordelijkheid.

Eerlijkheid

Iets wat binnen verkooptrajecten vaak verzwegen wordt: een implementatieproces is geen pretje. Een recruitmentproces dat niet goed in elkaar steekt: wanneer komt dat op tafel? Dit soort zaken moeten openlijk besproken kunnen worden. Aan sociaal wenselijke antwoorden heeft niemand iets.

Hoe gaan we uit elkaar?

Vraag je leverancier uit te leggen welke stappen je gezamenlijk gaat ondernemen op het moment dat je van leverancier gaat switchen. Als je gesprekpartner je glazig aankijkt, kan dit twee dingen betekenen: je kunt niet weg of hij heeft er nog niet eerder over nagedacht, wat een moeizaam afscheidsproces tot gevolg kan hebben.

Over de Auteur

Tom van der Valk Tom van der Valk is consultant/projectmanager e-HRM bij Blyxum, gespecialiseerd in het toepassen van e-HRM voor in-, door-, en uitstroom van medewerkers.


76 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën