iRecruit Expo 2013Deze sessie wordt door Peter Gold “unconference style” gerund, zonder stramien en PowerPoints. Leveranciers van recruitmentsystemen krijgen tegenwoordig het vuur aan de schenen gelegd als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en effectiviteit van hun producten. Vanuit het perspectief van ATS leveranciers ontstaat de vraag: wat moet een ATS zijn en bieden?

Employers get the ATS they deserve

Er gaat veel mis met het koop-/verkoopproces. Zowel klant als leverancier hebben hierbij schuld. De hoeveelheid features speelt een te grote rol. Betrek er nog even de prijs bij en de keus is gemaakt. De aandacht moet uitgaan naar de “business pain”: de businesscase. Waar ligt de klant wakker van?

Implementatie te vluchtig

Om kosten te beperken, kiezen beide partijen er voor om hiervoor zo min mogelijk tijd en geld in te budgetteren. Het systeem moet zo snel mogelijk draaien. Wat doe je als leverancier als je zelf al niet happy bent met de implementatie?  Een extra investering zou de klant een betere oplossing bieden, maar er is geen budget beschikbaar en je bent geen liefdadigheidsinstelling. Dan toch maar wat ruimer offreren en wat “gratis” consultancy bieden wanneer dat op korte termijn nodig blijkt?

IMG_0459

Recruitment Operating System

Wat is een ATS? Moet een ATS voor de inrichting van de recruitmentsite zorgen? Moet een ATS sourcingtools bieden? Er wordt geopperd om voor een zo smal mogelijke definitie te kiezen: grofweg registratie, tracking, workflow. Laat alle aanpalende functionaliteit maar aangesloten worden via API’s of apps en maak deze beschikbaar via een marketplace. In feite vergelijkbaar met de werking van de mobiele telefoon: de basics worden meegeleverd in het operating system, maar het apparaat wordt is pas compleet met de apps die jij nodig vindt. De naam voor zo’n systeem is snel gevonden: ROS (Recruitment Operating System).

Over de Auteur

Tom van der Valk Tom van der Valk is consultant/projectmanager e-HRM bij Blyxum, gespecialiseerd in het toepassen van e-HRM voor in-, door-, en uitstroom van medewerkers.


164 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën