all-you-can-eatWaarom zegt iedereen je gedag op een mooie lentedag in het bos? Waarom gebeurt dat een uur later niet in een drukke winkelstraat? Het zal een combinatie zijn tussen hoeveelheid en omgeving. Enkele wandelaars in het bos kosten niet veel moeite. De hele middag groeten in de stad, komt het shoppen niet ten goede. En de Nederlandse economie ook niet!

Meer is vaak minder. Minder vaak meer. Meer mensen is minder groeten. Minder mensen is meer groeten. Vergelijkbaar is een eerste ontmoeting. Amerikanen zeggen: You never get a second chance for a first impression. Tijdens een eerste ontmoeting bij de ouders van je nieuwe vriend doe je rustig aan. Net als op een eerste werkdag. De eerst keer bij het nieuwe voetbalelftal. Waarom dan uitpakken met een Cv van 6 pagina’s bij een eerste kennismaking met een bedrijf waar je nog niemand kent, maar wel graag wil werken?

Doseren. Geen overdaad. Kort en krachtig aangeven wie je waarom bent. Hou als maximum 1 pagina aan! Zorg dat er interesse ontstaat. Trigger de lezer. Maak dat ze meer van je willen weten en met je in contact willen komen. Geef een recruiter geen reden om je af te wijzen, maar een reden om je te bellen. Meer informatie leidt tot makkelijker afwijzen. Als er interesse is, komt dat uitgebreide Cv prima van pas. Liever nog telefonisch contact zodat je kunt horen wat zij willen weten.

Less is more. Het Cv is geen All You Can Eat restaurant, maar een uitgebalanceerd sterrengerecht waarin alle ingrediënten op elkaar zijn afgestemd. Na een gerecht wil je niet meer, maar opnieuw verrast worden. De ingrediënten doen het werk, niet de kiezen. Net als bij een Cv. Relevante inhoud doet het werk, niet de overdaad. Een Cv moet werken.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.106 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën