studie is geen baanEr zullen weinig afgestudeerde studenten Geneeskunde zijn die besluiten geen arts te worden. Zo zullen er ook niet veel mensen zijn die de Politieacademie verlaten zonder bij de politie te gaan. Het gros van de studenten volgt echter een studie zonder te weten welke functie ze gaan uitoefenen.

Veel stof die onderwezen wordt, is niet bedoeld om praktisch toepasbaar te zijn. Simpelweg omdat de praktijk sneller gaat dan de theorie bij kan houden. Een 4-jarigeopleiding plannen, inrichten en organiseren, kost veel tijd. Het is niet realistisch dat een opleiding naadloos aansluit bij de carrière die erop volgt.

Los van het ontbreken van een aansluiting tussen theorie en praktijk , moet een student in een vroeg stadium bepalen in welke richting de toekomst gaat. Op 18-jarige leeftijd speelt er veel door de hoofden  van onze jeugd, maar meestal is dat niet de richting van hun carrière. Dat hier verkeerde beslissingen i n worden genomen is niet zo vreemd.

In veel Cv’s kom je gevolgde cursussen tegen. Een cursus is vaak beter afgestemd op de praktijksituatie. Door deze te volgen, geef je aan theoretisch bij te willen blijven. Geeft een opleiding het niveau van de student aan, een cursus verbindt theorie met de praktijk. Het vermelden van cursussen op het Cv is dan ook aan te raden. Belangrijk hierbij is de relevantie.

In het uitgebreide Cv kun je alles vermelden wat je wil. In de 1-pagina variant (de résume) is het zaak om de korte aandacht die je krijgt vast te houden en overbodige informatie achterwege te laten. Een cursus Windows ’98 is niet relevant. Een cursus bodypump meestal ook niet. Een cursus die je op het Cv vermeldt, moet iets toevoegen. Deze moet het Cv laten werken.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.171 views | Reageer (1 reacties)
  • Elise

    Het valt me op dat de cv blogs een erg negatieve insteek hebben.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën