ErvaringWat maakt het dat sollicitanten zo veel in het cv zetten? Angst iets te vergeten? Een vaardigheid over het hoofd te zien? Een competentie niet benoemen? Een taak vergeten?

Logisch dat je onzeker bent als anderen over jouw toekomst beslissen. Het aantal mensen dat gevraagd wordt voor een baan, is net zo laag als het aantal banken zonder staatsteun. Onzekerheid leidt tot overdaad. Niet tot succes. Helaas.

Bij werkervaring stijgt deze onzekerheid tot een hoogtepunt. Omschrijvingen met 10 tot zelfs 20 taken, zijn schering en inslag. Nu ben je een chaoot of doe je niet veel als je echt zo veel kerntaken hebt! Het is logisch dat niet alle taken even zwaar zijn, maar om ze allemaal te benoemen? Wat voegt het toe?

Vrijwel iedere functie heeft 3 tot 4 kerntaken. Deze kerntaken vermelden is ruimschoots voldoende. Zeker omdat veel werkzaamheden hier aan gekoppeld of van afgeleid zijn. Een beetje recruiter weet dat. Nu ga ik er wel van uit dat je normaal gesproken met een beetje recruiter te maken krijgt!

Zo zal een Hoofd Administratie vrijwel altijd ervaring hebben met debiteurenbeheer. Een HR Manager weet vast iets van salarisadministratie voeren en een Accountmanager heeft ooit wel eens koude acquisitie gepleegd. Het vermelden hiervan leidt de recruiter af. En dat wil je niet in die paar seconden aandacht die jouw cv krijgt.

Beperk je tot de essentiĆ«le zaken. Herhaal taken niet bij alle werkervaringen. Een ‘idem aan mijn ervaring bij …’ doet wonderen. Het wordt namelijk begrepen!

Als je meerdere werkgevers hebt gehad, voeg dan enkel werkervaring toe als deze afwijkt van de laatste, of voor jou meest belangrijke. Waarbij afwijkingen relevant moeten zijn. Laat je cv werken.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.933 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn