Recruitment boeken?

Door Bas van de Haterd op 18-03-2013 10:21.

draaiboek1Binnenkort heb ik mijn jaarlijkse leesweek weer. Een weekje naar the Middle of Nowhere in Frankrijk om mijn vakliteratuur bij te lezen.

Op de leeslijst staan inmiddels veel boeken van allerlei gadingen. Een breed interessegebied houdt mij scherp, daar geloof ik tenminste in. De boeken die op mijn leeslijst staan zijn o.a.

* ga ik zeker lezen

Nu heb ik dus al weer meer boeken dan ik er kan lezen, maar het viel me op dat er geen enkel recruitmentboek bij zit. Ik vroeg me daarom af of er lezers zijn die recentelijk goede recruitmentboeken hebben gelezen (graag geen zelfpromotie) waarin echt vernieuwende ideeën staan? Boeken die niet herhalen wat we al weten? Inspelen op de actualiteit of de toekomst? Die ik zou moeten lezen?

Ik ben benieuwd.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


345 views | Reageer (4 reacties)
  • Vernieuwend… weet ik niet, en het gaat meer over selectie dan over werving, maar Brad Smart’s “Topgrading” geeft wel het belang aan van een juiste keus, en ook een aanpak om die keuze te maken

  • dank, ga ik eens naar kijken…

    edit: hij komt op 30 april uit als Audio boek (ik luister mijn Engelstalige vakliteratuur meestal). Komt op de lijst voor het najaar of volgend jaar 🙂

  • al wat ouder: Drive van Dan Pink

  • Nieuwe dan topgrading 🙂 Maar die heb ik vorig jaar al gelezen, en gerevieuwd.

    http://www.hnwb.nl/wat-motiveert-ons-nu-echt/

    Overigens niet echt een recruitment boek.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën