Paspoort_NLEen pagina dus! Verstandige mensen praten weinig maar zeggen veel. Goede spitsen lopen weinig en scoren veel. Goede Cv’s bevatten weinig tekst, maar veel inhoud.

Sommige dingen moet je niet willen veranderen. Het wiel ga je ook niet opnieuw uitvinden! Ga niets spannends doen met de volgorde van het Cv. Een normale indeling is personalia, profielschets, opleidingen, misschien wat cursussen en daarna werkervaring. Als laatste eventueel software- en talenkennis.

Personalia. Hou deze kort en bondig. Het staat een ieder vrij om te vermelden wat men wil, maar of je een baan krijgt door doopnamen, initialen of andere bijzondere namen te vermelden, mag je betwijfelen.

Iedereen heeft een roep/voor- en achternaam. Deze vermelden is ruimschoots voldoende. Waarom hier drie regels voor uittrekken? Niemand noemt mij Wilhelmus Marinus Johannes van den Nobelen. Wim volstaat. En als je dan een keer boos op me bent, werkt VAN DEN NOBELEN prima.

Het adres. Straat, postcode en woonplaats passen vrijwel altijd op een regel. Doen dus. Het vermelden van een mailadres is handig, zeker omdat je steeds vaker via een softwaresysteem het Cv upload.

Burgerlijke staat! Kinderen? Je kunt het vermelden, maar het is een keuze. Zakelijk zal het niet veel toevoegen, maar het zegt wel iets over jou als persoon. Er kleven voor- en nadelen aan. Denk hier in ieder geval over na. Wil je echt dat iemand die je nog niet kent, weet dat je gescheiden bent? Of 4 kinderen hebt?

De telefoon. Naast mobiele nummers, kom je nog steeds vaste nummers tegen. De kans dat je daar gebeld wordt, is niet erg groot. Iedereen belt elkaar mobiel. Recruiters dus ook.

Tegenwoordig zie je steeds meer social media info op het Cv. Facebook soms. Twitter meer. LinkedIn vaak. Prima. Realiseer je dat dit bekeken wordt. Ook als je het niet vermeldt overigens, maar dan vindt de recruiter jouw Cv al interessant.  En dat is waar het om draait, dat je Cv gaat werken!

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.160 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën