Via een Facebook advertentie kwam ik op www.werkenbijmeeus.nl terecht, een grote financiële intermediair. Een bedrijf dat een eigen werken bij site heeft is de moeite van een bezoekje altijd wel waard toch?

Goed in ieder geval is dat ze hun eigen werken bij URL hebben vastgelegd. Eens kijken wat de rest van de site ons brengt.Schermafbeelding 2013-02-10 om 18.11.01

Het overzicht is duidelijk: veel meer dan vacatures ga je hier niet vinden zo lijkt het.

Persoonlijk kan ik het altijd heel erg waarderen dat men de vacature op een vacaturesite centraal zet. Heel erg zelfs. Het is duidelijk dat deze site puur gericht is op conversie: van een bezoeker een sollicitant maken.

Ze hebben een zoekoptie op de homepage met daaronder een aantal vacatures per functie gebied.

De zoekoptie is helaas niet al te kandidaat vriendelijk. Provincie is nu eenmaal niet waar je op wilt zoeken, want dat zegt niets over de afstand tot een bepaalde locatie. Toen ik in Breda woonde wilde ik best in Utrecht of Rotterdam werken, maar niet in Boxmeer bijvoorbeeld. Te ver weg.

De oranje knop is heel helder. Ik weet niet of men dat getest heeft of dit de beste kleur is, maar het zou me niet eens verbazen.

Informatie

Er is een heel klein navigatie scherm aan de rechterkant. Niet de plek waar ik hem zou verwachten, maar goed. Daar staat heel marginaal informatie, veel te weinig natuurlijk om een serieuze wervingssite te zijn. Twee zinnen over de arbeidsvoorwaarden, geen woord over de sollicitatie procedure en een paar filmpjes die dan iets van sfeer moeten weergeven.

Wat Meeus doet, hoe het is er te werken, dat lijken ze niet te willen vertellen. Jammer.

Ook staat er een blokje Links naar vacatures bij. Bij wie of wat? Dus ik klik en kom uit bij IAK verzkeringen. Dit blijkt een zusje te zijn van Meeus, beide trouwens onderdeel van Aegon. Vreemd. Ik ben helemaal voor integratie van wervingsonderdelen, maar deze manier is wel heel vreemd.

Vacatures

De vacatures zijn redelijk goed opgesteld. Veel bullet points, met daarin ook enkele zaken rondom het proces (we hebben een verklaring van goed gedrag nodig) en bij de marketing functie die ik bekeek ook een inhoudelijk contactpersoon die je kan bellen in geval van vragen. Netjes.

Schermafbeelding 2013-02-10 om 18.21.10In de vacature ook een ‘brekertje’ een blauw vakje met daarin: je voelt je aangetrokken tot onze kernwaarden. Leuk, ik ben altijd wel voorstander van iets anders dan tekst in vacatures, zeker op je eigen site moet dat te doen zijn toch?

Daaronder een groene knop waarop je kan solliciteren.

Die knop komt uit in een formulier waar men iets teveel informatie vraagt (immers staat het gros daarvan als het goed is in je CV), en van solliciteren met Linkedin hebben ze ook niet gehoord. Jammer. Toch is het geen dramatisch formulier en door de opbouw krijg ik er ook niet meteen kriegels van.

Conclusie

Erg basic, erg eenvoudig, maar doeltreffend denk ik. Jammer dat ze niet wat meer informatie geven, net iets meer bieden voor de kandidaat. Hoe eenvoudig de vacaturesite ook is, ik denk dat hij wel redelijk doeltreffend is. Extreem low budget gemaakt denk ik, maar met alles erin wat je zou willen. Behalve dan de informatie die je als kandidaat toch even zoekt.

Inspiratie opdoen voor uw recruitmentsite? Download dan nu de gratis whitepaper: 10 recruitmentsites om iets van te leren.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.006 views | Reageer (0 reacties)