Ik geef eerlijk toe, ik ben bevooroordeeld. Ik heb namelijk een zwak voor Virgin en alles wat daaromheen hangt. Ik heb het altijd een geweldig bedrijf gevonden door zijn geschiedenis, maar ook het echte ‘challenger brand’ dat ze hebben. Ze vallen altijd de gevestigde orde aan en tot op heden hebben ze altijd betere kwaliteit voor minder geld aan de klanten geleverd, in elke sector waar ze in begonnen. Dus misschien ben ik ook wel bevooroordeeld als ik zeg dat ik, in alle eenvoud, vind dat ze hun werving op Faebook goed doen. Juist door die eenvoud. Elke zondag een post met de vacatures van de week en een foto van iets dat met het personeel te maken heeft. Schermafbeelding 2013-03-03 om 16.11.12

Een snelle analyse waarom ik dit een mooie strategie vind…

  • Het is super eenvoudig en ik houd van eenvoud;
  • Ze hebben niet een aparte wervingscommunity, gewoon op de normale pagina;
  • Ze strooien niet overdreven veel met vacatures, maar pakken er elke week een aantal uit;
  • Ze doen er altijd een plaatje bij, plaatjes werken;
  • Ze halen binnen een uur (zie de screenshot hierboven) 49 likes, 4 reacties en 4 shares op een paar vacatures. Dat lukt niet zoveel partijen.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


214 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën