video_iconVideo moet kort, snel en nog korter zijn toch? Om effectief te zijn? Niet altijd. Google heeft een 2 uur durende recruitment video gemaakt, met Vince Vaugh en Owen Wilson in de hoofdrol.

Nou ja, een recruitment video. Het is gewoon een normale film, the internship die in Juni in de bioscoop komt. Over een stage bij… Google. Nu heeft Google het verhaal niet betaalt of zo, maar wel toegang gegeven tot het complex en veel geholpen met advies over setbouw en zo realistisch mogelijk dingen weergeven. Tenminste, zo vertelt the recruiters lounge ons.  

Dat is toch eigenlijk de ultieme recruitment video? Als het geen recruitment is? Het geeft een weergave van het werk en de sfeer op campus. Precies wat je wilt als bedrijf toch?

Natuurlijk is het niet voor iedereen weggelegd, het bewijst in mijn optiek maar weer dat een goed werkgeversmerk alleen kan bestaan als het geleefd wordt en dat het daarna zichzelf ook weer versterkt. En natuurlijk het feit dat je als bedrijf vervolgens moet meewerken aan zo’n film.

Hoe dan ook, een ultiem recruitment kanaal lijkt me.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.071 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën