video_iconVideo moet kort, snel en nog korter zijn toch? Om effectief te zijn? Niet altijd. Google heeft een 2 uur durende recruitment video gemaakt, met Vince Vaugh en Owen Wilson in de hoofdrol.

Nou ja, een recruitment video. Het is gewoon een normale film, the internship die in Juni in de bioscoop komt. Over een stage bij… Google. Nu heeft Google het verhaal niet betaalt of zo, maar wel toegang gegeven tot het complex en veel geholpen met advies over setbouw en zo realistisch mogelijk dingen weergeven. Tenminste, zo vertelt the recruiters lounge ons.  

Dat is toch eigenlijk de ultieme recruitment video? Als het geen recruitment is? Het geeft een weergave van het werk en de sfeer op campus. Precies wat je wilt als bedrijf toch?

Natuurlijk is het niet voor iedereen weggelegd, het bewijst in mijn optiek maar weer dat een goed werkgeversmerk alleen kan bestaan als het geleefd wordt en dat het daarna zichzelf ook weer versterkt. En natuurlijk het feit dat je als bedrijf vervolgens moet meewerken aan zo’n film.

Hoe dan ook, een ultiem recruitment kanaal lijkt me.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.171 views | Reageer (1 reacties)