Vacature: grootste fan

Door Bas van de Haterd op 21-02-2013 09:13.

Een hele bijzondere wervingsactie. Twee vacatures voor de grootste fans van Toyota en hun Hybride technologie voor de 24 uur van Le Mans. Het gaat om een onbetaalde functie, maar je kan wel een kaartje winnen voor de 24 uur van Le Mans als officiƫle Toyota fan.

le mans

 

In het kort: je hebt twee type fans. De coole en de hot. De een is zeer gedegen van kennis, goede verbale communicator. De ander is zeer passioneel, goede non verbale communicator.

Je moet een Google+ account hebben en op die manier solliciteren. De gesprekken zullen ook via een Google Hangout plaatsvinden.

De winnaars zijn dan de officiele Le Mans fan.

Leuk

Waarom vind ik deze actie leuk? Omdat ze gebruik maken van wat er al is. De 24 uur van Le Mans is mega groot, men is daar toch, men heeft een team, men heeft fans, waarom niet daar iets mee doen.

Wat ik jammer vind is dat men niet probeert een stapje dieper te gaan. Technici en ingeneurs zijn moeilijk te vinden. Dus waarom niet ook een technische quiz in een functie, het opbouwen van een talentpool bijvoorbeeld. Dat soort dingen.

Hoe dan ook: het idee is erg leuk. Meer bedrijven zouden hun ‘gewone marketing’ moeten inzetten voor recruitment in mijn optiek. Ook al is dit natuurlijk geen ‘echte’ recruitment, je kan namelijk geen baan verdienen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


224 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn