einde-toets_2394275De afgelopen 18 weken heb ik blogs geschreven over wat je beter niet in het cv kunt zetten. Het blijkt dat voor veel mensen het opmaken van een cv een routinematige handeling is. Zo heb ik het vroeger geleerd, zo doe ik het nog steeds. Daarnaast is er ook sprake van een soort massahysterie. Iedereen schrijft het cv naar het profiel toe, dus doe ik het ook. Iedereen gebruikt clichés in het cv, dus ik ook. Iedereen springt in de sloot, dus ik …

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen in een stresssituatie routinematig handelen. Je verwacht dat als letterlijk alle alarmbellen afgaan, mensen alert worden. Het tegendeel blijkt waar. Mensen doen wat ze altijd doen. Al zijn de gevolgen desastreus. Nu wil ik het schrijven van een cv niet vergelijken met een ramp, maar van kuddegedrag is zeker sprake.

Vanuit de reacties, maar zeker ook de discussies, klinkt steeds vaker door dat de Doe het nou niet!-blogs een negatieve inslag hebben. En dat klopt! Iets moeten laten, voelt zelden goed. Genoeg dus. Vandaag zal de laatste, Doe het nou niet! zijn. Er komt geen nummer 20!

Elk einde is de start van een nieuw begin. Om de nieuwe start niet te ver van de vorige finish te leggen, gaat mijn nieuwe blogfeuilleton over hoe het wel zou moeten. Ik ga niet pretenderen de wijsheid in pacht te hebben, maar ga wel schrijven over wat je in het cv kunt zetten.

Natuurlijk sta ik open voor ieders mening. Deel deze via de blog, de LinkedIngroepen of mail. Discussies, kritieken en opmerkingen zorgen voor scherpte. Zowel bij de lezer als bij mij. Graag dus. Dank voor de vele reacties op de 18-Doe het nou niets! Op naar een nieuwe uitdaging. Negatief zijn over het cv? Doe het nou niet!

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.599 views | Reageer (6 reacties)
 • Patrick Visser

  Aan de ene kant jammer dat het eindigt want ik las ze wel altijd, echter geloof ik ook dat een positieve inslag in huidige tijden geen verkeerd beeld is. Helemaal nadat Buma vanochtend al heeft lopen verkondigen dat we teruggaan naar de werkloosheid van de jaren ’80…. Ik ben benieuwd Wim en bedankt voor het leesplezier!

 • Wim

  @Patrick thanks, nu twijfel ik weer….. -:)

 • Mijn ervaring met jouw columns is zeker niet negatief. Waarom of/of en niet en/en? Dus zowel hoe het niet moet als hoe het wel zou kunnen…

 • Wim

  @elmer dank, nog meer twijfel!! Nee hoor, de nieuwe variant zal vergelijkbaar zijn, maar dan vanuit een positieve insteek.

 • Karel

  Ik kijk ze met veel plezier tegemoet, veel succes met schrijven.

 • Dio

  Doe het wel, of doe het zo… werkt altijd beter als “doe het nou niet……”


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën