cvDe reeks over IT’ers en hun cv’s, komt met dit laatste blog in de reeks voorlopig tot een einde. In de ene blog (Tips voor werkzoekende IT’ers) gaf ik tips met betrekking tot het benoemen (of niet) van certificaten, cursussen en hobby’s. In de andere blog (Elke IT’er is een developer) benoemde ik mijn standpunt dat IT’ers meer moeten acteren in een rol als business developer. In deze laatste blog in de reeks wil ik deze graag samen laten smelten. Dus daarom nog enkele punten die meegenomen kunnen (of m.i.: moeten) worden door IT’ers in hun zoektocht naar een (nieuwe) baan. Voornamelijk vanwege het bericht op AutomatiseringsGids stond over dat het aantal werkloze IT’ers flink is toegenomen in december 2012.

Introductie

Omschrijf op het eerste blad van je cv wie je bent en wat je ambieert. En doe dit níét in de derde-persoon-enkelvoud. Voorbeeld: Timon is een representatieve en vriendelijke recruiter. Hij vindt het een kick geven als hij de juiste man aan een manager kan matchen en zo tot een verrijking van de organisatie te komen. Tenzij het een quote is uit een assessment of van een recruitmentbureau, maar vermeld dit dan erbij!
Beschrijf dus de punten die jou jou maken en wat jij wil bereiken. Waar jij een kick van krijgt! Een spits krijgt dit van een doelpunt maken. En jij?

Trefwoorden

We weten al dat recruiters bij het screenen van een cv van een IT’er voornamelijk snel zoekt of iemand certificaten heeft. Ondertussen zoekt hij ook op ándere trefwoorden. In de IT infrastructuur zijn dit zaken als: sccm, “windows server”, scom, mcitp, mcsa, mcdst, mcse, hyper-v, vmware, microsoft, exchange, “support engineer”, citrix, linux, xenapp, “service desk”, “skilled support” etc. Maar uiteraard ook (zoals eerder gezegd) op de codes van certificaten zoals 70-640, 70-680 of variaties in het schrijven daarvan.

Functietitels

Ga dus niet met functietitels smijten die heel ingewikkeld en moeilijk klinken. Gewoon vermelden wat voor werk je hebt gedaan en met een naam die jij er zelf voor kiest (kan wel dezelfde zijn als dat het bedrijf er aan gaf).

Kennislijstje

In veel cv’s zie je ook een soort kennislijstje voorbij komen. Allerlei soft- en hardware waar je ervaring mee hebt en hoeveel jaar je ervaring er mee hebt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het vele malen interessanter vindt om te lezen met welke software je ervaring hebt per werkgever/project, dan in één grote, lange lijst die wel erg pontificaal aanwezig is.

Tot slot: Spelling en zinsopbouw

Mijn spelling en zinsopbouw is niet altijd geweldig, daar ben ik mij van bewust. Maar ik schrijf hier een blog en geen sollicitatie. Als ik een sollicitatiebrief schrijf, dan laat ik deze letterlijk meerdere malen checken. Ik wil namelijk een goede eerste indruk maken. Dat wil jij toch ook? Schrijf dus je brief specifiek op een functie, pas je cv aan zodat deze nóg beter aansluit op de functie. Ga niet liegen, maar leg accenten op een aantal punten die belangrijk zijn in de functie en die jij wil laten opvallen. Zo zien zij extra goed dat jij dé geschikte persoon bent voor de functie! En let daarbij dus altijd op je spelling en zinsopbouw.

Over de Auteur

Timon Rammeloo Timon Rammeloo is een jonge Corporate IT Recruiter en is werkzaam bij een dienstverlener van IT infrastructuren in de Bollenstreek. In zijn blogs beschrijft hij zijn visie op het gebied van recruitment en de arbeidsmarkt en prikkelt hij graag mensen om buiten hun kaders na te denken over verschillende onderwerpen.


451 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën