Elke IT’er is een developer

Door Timon Rammeloo op 15-01-2013 07:32.

ICTerNadat ik vorige week een blog schreef over een aantal tips voor werkzoekende IT’ers, wil ik nu ook graag de ‘nieuwe’ IT’er belichten. Wat er zo nieuw is aan deze man/vrouw? Want de titel van deze blog suggereert dat elke IT’er een developer is en, zo weten wij, is dat zeker niet altijd waar. Eigenlijk is het niet heel moeilijk om dat uit te leggen:

• Het zien van extra werk
Er is altijd meer werk dan dat de opdrachtgever zegt. Wanneer je aankomt op het project, ga dan in gesprek met mensen en vraag hen de hemd van het lijf. Misschien is het probleem op een compleet andere manier op te lossen. Dit wordt gewaardeerd. En daarmee jij ook!

• Gesprekspartner zijn voor anderen
Of noem het gewoon: sociaal zijn. De zogenaamde ‘bitneuker’ die in zijn hokje aan het systeem zit te sleutelen, is verleden tijd. Ga de vloer op, hoor de mensen, praat met ze over hoe zij hun IT ervaren. En het belangrijkste: verbeter het dan ook. Doe er iets mee! Anders is het net een medewerkerstevredenheidsonderzoek waar je wel tijd in investeert maar vervolgens nooit meer wat van hoort.

• Mentaliteit
Binnen sommige organisaties wordt vaak gesproken over een MBO en een HBO mentaliteit. Dit heeft niets te maken met het opleidingsniveau wat iemand in het echt heeft behaald. We gaan hier uit van een bepaald stereotype. De MBO IT’er stuur je naar een klant met een lijstje. Hij werkt het lijstje af en komt weer terug. Job done.

Een HBO mentaliteit is dat je met een lijstje naar de klant gaat, je bezig bent met het afwerken van dat lijstje en ondertussen een directeur hoort vloeken op zijn Apple apparaat (wat ik mij als anti-Apple man erg goed kan voorstellen 😉 ). Toevallig heb je ervaring met dit apparaat en loop je binnen om te vragen of je kan helpen. Je doet meer voor de klant. Dat wordt gewaardeerd. En extra business voor je baas, is extra business voor jou.

Conclusie

Elke IT’er is een developer, maar nu moeten zij nog de vertaalslag maken naar business development.

Over de Auteur

Timon Rammeloo Timon Rammeloo is een jonge Corporate IT Recruiter en is werkzaam bij een dienstverlener van IT infrastructuren in de Bollenstreek. In zijn blogs beschrijft hij zijn visie op het gebied van recruitment en de arbeidsmarkt en prikkelt hij graag mensen om buiten hun kaders na te denken over verschillende onderwerpen.


525 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën