Na ontzettend veel cv’s van IT’ers te hebben gezien en na veel feedback te hebben ontvangen van zowel professionals als ‘klanten’, heb ik een aantal tips bijgehouden waar een IT’er rekening mee moet houden bij het vinden van een baan. Zelf ben ik actief in de infrastructuren dus daar zal ik het ook naar schrijven. Er kunnen natuurlijk kleine aanpassingen zijn wanneer je werkzaam bent in een ander gebied van de IT.

Zo geldt er doorgaans dat een cv twee, maximaal drie A4tjes mag beslaan. Binnen de IT zie ik vaker een cv van 20 pagina’s dan van twee of drie. Eerlijk gezegd maakt het mij ook niet uit of je cv 20 of twee pagina’s lang is. Als ik maar in een bijzonder rap tempo kan vinden wat ik zoek.

Maar wat is belangrijk om te vinden of rekening mee te houden?

• Welke certificaten heb je gehaald?

Zet naast je opleiding en NAW gegevens, ook je certificaten op de eerste pagina. In ons geval zijn dat Microsoft certificaten zoals 7-680, 70-642 etc. De Recruiter ziet dan in één oogopslag of jij überhaupt in aanmerking komt aangezien er vanuit opdrachtgevers en klanten de eis ligt dat derde partijen gecertificeerd zijn. Dus jij ook.

• Geef alleen aan dat je bezig bent met een certificaat als je er ook echt mee bezig bent.

Te vaak kom ik mensen tegen die op hun cv zetten dat ze ergens mee bezig zijn. Als ik er dan naar vraag in het sollicitatiegesprek dan blijkt het dat ze er al een tijdje niets aan doen. Ook al zitten ze soms gewoon werkloos thuis! Als Recruiter voel je je dan genept. Want iemand komt onder valse redenen bij jou aan tafel. Zonde van zijn tijd maar ook van jouw eigen tijd.

• Maak een duidelijk onderscheid tussen een cursus of een certificaat.

Voor het behalen van Microsoft certificaten zijn er ook cursussen die worden aangeboden. Deze krijgen vaak dezelfde code mee als die van een certificaat. Vermeld er dan duidelijk bij dat dit een cursus is en géén certificaat. Of, als het eigenlijk niets toevoegt, laat het gewoon weg.

• Punten die je beter wel of niet kan noemen.

Hobby’s als sleutel aan je pc, thuisnetwerk, servers thuis.. dat zijn dingen die mij als Recruiter laten merken dat passie hebt voor je vak. Maar hobby’s die ik totaal niet van belang vind (en bij sommige Recruiters, directeuren, hiring manager e.d. de nekharen overeind doen komen) zijn hobby’s als vogelaar, oosterse massages geven, modelvliegtuigjes bouwen, fotograferen op een kinderboerderij etc. In de praktijk heb ik ooit gehoord dat een opdrachtgever iemand heeft afgewezen omdat deze klassiek cello speelde. Misschien wat kort door de bocht, maar waarom zou je informatie verschaffen waar mensen je op kunnen ‘pakken’?

Nog enkele tips
• Geef aan wat je wil doen (kom met gewone functietitels en niet ellenlange)
• In het geval van infrastructuren: benoem aantal servers, werkplekken, welk systemen etc.
• Benoem kort puntsgewijs wat je hebt gedaan. Geen ellenlange verhalen neerzetten.

Over de Auteur

Timon Rammeloo Timon Rammeloo is een jonge Corporate IT Recruiter en is werkzaam bij een dienstverlener van IT infrastructuren in de Bollenstreek. In zijn blogs beschrijft hij zijn visie op het gebied van recruitment en de arbeidsmarkt en prikkelt hij graag mensen om buiten hun kaders na te denken over verschillende onderwerpen.


1.434 views | Reageer (4 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën