In de serie: werkelijke betekenissen vandaag: op basis van nacalculatie.

Dit is een uitspraak die u vaak zal horen bij reclamebureaus (ook wel arbeidsmarktcommunicatiebureaus in deze branche).

Men bedoelt hiermee dat ze na afloop van het project berekenen hoeveel uur er in is gestoken om vervolgens dit in rekening te brengen.

De werkelijke betekenis is dat u deze partij betaalt om zo traag mogelijk te werken en ook alle uren die men nodig heeft om de uren te registeren, er is immers een uitgebreide administratie nodig voor dit hele systeem, moet betalen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


2.800 views | Reageer (2 reacties)
  • In mijn visie betekent dit: er moet iets gedaan worden wat ik dit moment nog niet precies kan overzien, maar ik denk dat je hiervoor gekwalificeerd bent en ik vertrouw je erop dat je hier integer mee om zult gaan. Wat niet wil zeggen dat de inschatting goed is en het vertrouwen terecht..

  • Ivo

    Wat een negatief beeld van die bureaus heb je dan. Alsof van te voren uitrekenen geen administratie vraagt. Bovendien is het bij veel creatieve projecten lastiger in te schatten hoe complex de oplossing uiteindelijk gaat worden. Het gaat erom dat dit bij de klant duidelijk moet zijn. Het is natuurlijk onzin dat je dan trager zou gaan werken als bureau. Als je dat doet kan je beter meteen ermee stoppen en een ander vak gaan kiezen 🙂 Maar goed, dit schreef je alweer een aantal jaar terug dus misschien ben je zelf inmiddels ook van gedachten veranderd?


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën