Komische films zijn van alle tijden. In Nederland trekken cabaretiers nog altijd volle zalen en iedere avond zenden diverse televisiestations humoristische programma’s uit. Zelfs beroepssjacherijn Maarten van Rossem trekt volle zalen met zijn lachwekkende eindejaarsconference. De lach is een vast onderdeel van ons leven. Van onze dag.

Van de Duitsers wordt gezegd dat ze geen humor hebben, al zullen ze dit zelf tegenspreken. Feitelijk kun je afvragen of er überhaupt slechte humor bestaat? Er is altijd wel iemand die ergens de humor van inziet. Net zoals op ieder potje een deksel past, is er voor iedere grap een lach te vinden.

Samenvattend kun je stellen dat ieder mens graag lacht. Lachen geeft energie en maakt je blij. Als dit zo vanzelfsprekend is, waarom dan vermelden dat je van humor houdt? Is dit een dagtaak? Betekent dit dat zij net als rokers om de zoveel tijd naar buiten moeten om te lachen?

Het vermelden dat je van humor houdt, voegt niets toe. Hooguit dat men denkt dat je iedere ochtend begint met moppen tappen. Ik breng sfeer op de afdeling. Wie niet? Een opmerking als deze, kan een ongewenst effect creëren. De lezer kan de indruk krijgen dat je ooit voor humorloos bent uitgemaakt, of dat je saai bent en daarom het tegendeel benadrukt.

Dit benadrukken creëert een extra risico. Namelijk dat er tijdens een sollicitatiegesprek aandacht op gevestigd wordt. Wat antwoord je als er gevraagd wordt een goeie mop te tappen? Als je een voorbeeld moet noemen hoe jij sfeer op de afdeling brengt?

Iedereen wil grappig zijn. Iedereen is grappig. Vermijd dit op het cv. Lolbroek? Doe het nou niet!

Met dank aan Bas Bakker voor de tekening. De betekenaar

Morgen, 14 december geef ik in Nieuwegein een training met als thema Solliciteren is een baan! Als Nobelist (http://www.nobelisme.nl) mogen de deelnemers zelf de waarde bepalen. Interesse? check of er nog plaats is en meld je aan via http://www.strictlypeople.nl/academy.html

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.136 views | Reageer (3 reacties)
  • Meneer van Nobelen, dit verhaaltje raakt weinig kant of wal. Misschien moet u zelf eens afvragen of u iets wel of niet moet doen? Al die tips and tricks (wat een akelige company term is dat toch) van de zogenaamde wijsheid in pacht hebbenden, ik stoor me er aan en zeg er dus maar eens wat van.

  • Wim

    @Winston dank voor de reactie. Nog een tip. Je hoeft de blogs niet te lezen hoor!

  • Winston raakt hier wel een punt. Een artikel moet wel inhoud hebben anders zou je kunnen zeggen ….. doe het nou niet:)


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën