Op speciaal verzoek vandaag in de categorie: werkelijke betekenis (wat zegt men en wat bedoelt men), de term: wij leveren talent.

Een lastige, omdat ik er meerdere betekenissen aan kan geven. De eerste die me te binnen schiet is op basis van een opmerking van ik meer Dr. Phil ooit, die zei: talent betekent enkel dat je nog niets gepresteerd hebt. Dus in zo’n geval zou de betekenis kunnen zijn: wij leveren enkel mensen die nog niets gepresteerd hebben. (of in ieder geval geen proven trackrecord)

De andere betekenis van talent is vaak: mensen die in de toekomst heel veel gaan presteren. Dus: wij leveren de toekomstig leiders / toppers. Ik ben daarbij dan altijd benieuwd naar het bewijs. Ajax levert dat bewijs al jaren door het aantal Ajax geschoolde spelers in Oranje bijvoorbeeld. Of je dat ook van PSV kan zeggen is twijfelachtig (zeg ik als PSV’er), terwijl die toch ook hun jeugd ‘talenten’ noemen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


261 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn