Nieuw op de vrijdag: de werkelijke betekenis van een term die je nog wel eens hoort van recruiters of arbeidsmarktcommunicatie bureaus. Wat zegt men en wat bedoelt men.

Vandaag de eerste in deze reeks.

De term: het was te strak begroot (daarom komen er extra kosten bij).

Werkelijke betekenis: onze mensen zijn gewoon minder goed dan wij (elke keer weer) verwachten dat ze zijn.

Wil je ook de werkelijke betekenis van een term? Zet in de reacties welke uitspraak en ik ‘vertaal’ hem (mogelijk) voor je.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


170 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn