Op een enkeling na, wil iedereen met mensen werken. Het gros van de werkende mens, heeft graag collega’s. Om te sparren. Om uitgedaagd te worden. Om troost te vinden. Om samen doelen te bereiken. Niets bijzonders? Waarom dit dan benadrukken?

Op de vraag wat iemand in een baan zoekt, krijg ik vaak als antwoord, het contact met mensen. Gelukkig maar. Het aantal banen voor bomenknuffelaars is niet zo groot dus jouw kansen zijn gestegen. Waar zit het hem in dat sollicitanten aangeven graag met mensen te willen werken? De angst om voor asociaal of contactgestoord uitgemaakt te worden als je zegt liever in alleen in een kamertje alleen te willen zitten?

Hoeveel studenten zijn in staat om met meerdere personen op een kamer te studeren? Waarbij constant mensen in- en uitlopen. De telefoon gaat en ook nog iemand meezingt met de radio? Alleen werken is helemaal niet vreemd. Collega’s hebben ook niet, aangezien de meeste banen bij bedrijven zijn waar meerdere mensen werken. Een niet geheel onbelangrijk kenmerk van bedrijven! In vrijwel elke baan heb je dus te maken met collega’s. Of met klanten. Debiteurenadministrateurs. Leveranciers. Postbodes. Leidinggevende of misschien wel patiënten. Allemaal mensen dus.

Vrijwel geen enkel werkend mens, doet dit werk alleen. Zonder enig menselijk contact. Waarom dan toch in het cv zetten dat je een mensenmens bent? In sprookjes en films komen ze wel eens voor. Half mens, half paard. Mensen met dierlijke of buitenaardse capaciteiten. In de realiteit niet. We zijn allemaal mensenmensen. We willen allemaal contact met mensen. Werken met mensen. Kletsen met mensen.

De mensenmens! Doe het nou niet!

 

De tekening komt van Bas Bakker, De Betekenaar

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.813 views | Reageer (6 reacties)
 • Timon Rammeloo

  Ik bedacht me juist dat het op m’n twitter bio had staan. Ook ik kan nog leren 🙂

 • Wim

   @Timon niets menselijks is jou vreemd!

 • Poelepetaat

  Ga je het volgende week dan hebben over de “creatieve duizendpoot”?

 • Poelepetaat

  Oh, ik zie dat je die al behandeld hebt! Je bent een topper!

 • Wim

  Wauw wat een mooi compliment. Vooral tegen iedereen zeggen hé!!

 • Magda

  een menzenmenz hahaha ik zou het niet in mijn hoofd halen ik zit namenlijk of liever in een kippenhok ( callcenter ) of alleen op een kamertje te buffelen, vergaderen heb ik dus echt een hekel aan 😉


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën