28 oktober 2012

Zondagmiddag, buiten is het grijs en grauw. Het is echt een dag om binnen te blijven. Lekker met mijn mannetje languit onderuit gezakt bankhangen. Onder het genot van een glaasje wijn een voetbalwedstrijdje kijken. Jaja, deze hippe oma is voetbalfreak en kijkt bijna alle voetbalwedstrijden. Daarnaast ben ik ook nog Ajax-fan. Zij hebben gisteren(zaterdag)avond al gespeeld en ik zit vandaag niet met mijn pa van 82 in de Arena. Ik heb vandaag dan ook alle tijd om helemaal niets te doen. Ook geen blogs schrijven, geen vacatures zoeken, niet netwerken, geen getwitter en ook niet werken aan mijn project/marketingplan voor “mijn kale hoofd’. Nee, gewoon even helemaal niets.

Als de wedstrijd is afgelopen kan ik het toch niet laten om even op twitter te kijken (ja sorry, je bent verslaafd of je bent het niet) en daar zag ik hem. De vacature. Mijn droombaan. Mijn kans.

Nadat ik meteen achter de pc was gekropen en de vacature had gevonden werd ik nog enthousiaster. Op hetzelfde moment besefte ik mij, dat ik inmiddels bezig was mijn derde wijntje te nuttigen en het wellicht niet zo verstandig zou zijn om in deze staat te reageren. Ik schijn dan namelijk nogal remmingloos te zijn en schrijven op een vacature van je dromen kan je in zo’n toestand beter achterwege laten. Toch? Toch?! Of toch niet!?!

Na drie keer te zijn terug gegaan naar de bank, nam ik voor de vierde keer plaats achter de pc, glaasje wijn uiteraard naast me. Of het nou kwam door de wijn of niet, ik voelde mij lichtelijk brutaal. Zo van, kom maar op met die baan, hij is voor mij.

En ik schreef en schreef, alles zoals het niet zou moeten volgens hetgeen ik de afgelopen maanden omtrent het solliciteren had geleerd. Ik schreef en schreef en de brief was klaar. Nog nooit had ik een sollicitatiebrief zo snel en ondoordacht geschreven. Deze brief is geschreven vanuit mijn hart. Een brief geschreven met lef en passie.

Na hem drie keer opnieuw te hebben gelezen en mijn mannetje hetzelfde had gedaan, pakte we ons glaasje wijn, hieven hem in de lucht en terwijl we volmondig “proost” riepen drukte ik op de knop “verzenden”.

Nee, met dit verhaal wil ik absoluut niet het “wijn drinken” promoten en al helemaal niet voor of tijdens het schrijven van een sollicitatiebrief.

Wat ik wel met dit verhaal wil zeggen?

Naast alle zeer bruikbare tips en adviezen omtrent solliciteren, vind ik dat je deze bovenaan je lijstje moet hebben staan:

Schrijf je brief met overtuiging en passie, wees niet bang, toon lef, laat zien dat je weet waar je het over hebt en heb vertrouwen in jezelf.

Want nadat ik de brief diverse keren had terug gelezen, bleek dat ik alles wat ik had geleerd, wel degelijk had meegenomen. Was ik in het verleden nog weleens voorzichtig en bang dat mijn verhaal niet goed zou overkomen. Nu had ik deze angst niet en misschien was het glaasje wijn daar debet aan.

Ik had het stapje nodig en hopelijk ben ik nu jouw stapje, of beter gezegd jouw glaasje wijn!

Ps. Eerste sollicitatiegesprek achter de rug en inmiddels uitgenodigd voor het tweede! Wordt vervolgd!

Over de Auteur

marion Marion Kremer blogt over haar ervaringen als [inmiddels] ex-sollicitant. Zie ook: http://marionkremer.wordpress.com http://mijnkalehoofd.wordpress.com


1.561 views | Reageer (7 reacties)
 • Gerrie

  Hallo Marion,

  Zoveel mensen, zoveel meningen…….Dan weer zus, dan weer zo over je CV. 
  Mijn eigen maatstaf: Als mijn vrouw haar tenen krom gaan staan, weet ik dat ik op de goede weg ben met het solliciteren hahaha!

  Straight from the heart blijft voor mij toch de enige weg, alhoewel je je wel moet blijven verplaatsen in de ontvanger van je bericht natuurlijk; het blijft toch communicatie hè?!

  Uitgaande van een goede mensenkennis, van de beoogde werkgever, aan de andere kant van de tafel, vertrouw ik er altijd op (soms naïef en zeker een aanname ;-)), dat ‘ie overal doorheen prikt en authenticiteit het het verst schopt.

  What you see, is what you get…..de basis van een lange termijn relatie? 
  Wat mij betreft wèl!

  Succes met alles!

  Met
  vriendelijke groet,

   

  Gerrie
  Hake

  Op zoek naar een passende Sales-funktie…

  0622-361016 

 • Marion Kremer

  Hi Gerrie,

  Precies! En de beste communicatie is een eerlijke/open communicatie, met vertrouwen in elkaar.

  Ook jij succes!

 • mathilde

  gefeliciteerd! het is je gegund.Succes met je volgende gesprek!

 • Ingrid

  Leuk geschreven Marion. Ik hoop dat je deze droombaan krijgt! Af en toe is een glas wijn zo gek nog niet en gaan de remmen los. 

 • marion

  @865e96987b06747e68ca34ee3cacb202:disqus en @a57fc3b2be75f365b059404a113d129f:disqus. Bedankt voor jullie leuke reactie! Het maakt het schrijven nog leuker!

 • Pingback: Blog: de in-between-job’er is een echte ondernemer()

 • Pingback: Mijn blog voor “de Broekriem”: De in-between-job’er is een echte ondernemer. « Mijn 50 plus ervaringen()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën