Op 11 oktober deed ik een oproep. Naar aanleiding van de Doe het nou niet! blogs zijn er veel reacties gekomen op de dierenmetaforen die te pas en onpas worden gebruikt. Vandaag maken we de Top 10 bekend en kan er gestemd worden. Welk cliché is dé Dierencv-dooddoener?

Naast de Top 10 heb ik vandaag nog een primeur!De komende 10 weken gaan we een try out doen met Bas Bakker. Bas is betekenaar en zal mijn blogs opsieren met een tekening. Een korte uitleg: Wil je je ideeën zichtbaar maken voor je team, zodat alle neuzen dezelfde kant op wijzen? Zit je hoofd vol ideeën, maar krijg je ze niet concreet? Of sta je op het punt om een stap in een nieuwe richting te zetten, maar aarzel je omdat je de route niet kent? Een Betekenaar helpt je op weg.

Dat er meer dan 50 inzendingen zouden komen, had ik niet verwacht. Dat we vier juryleden met een dier in de naam zouden vinden die deze lijst terug wilde brengen naar een Top 10 evenmin. Dank aan iedereen die een inzending heeft verstuurd en in het bijzonder aan de juryleden, Marianne Konijnendijk, Marc de Hond, Patrick Visser en Jeroen de Vos.

Stemmen kan je hieronder. Let op, je kan in deze reeks scrollen.

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world’s leading questionnaire tool.

Stemmen is mogelijk tot maandag tot maandag 29 oktober 12:00 uur. Zoals gezegd krijgt de winnaar (=inzender) twee kaarten voor een dierentuin naar keuze (In Nederland). Hoewel de wedstrijd geen enkel ander doel heeft dan sollicitanten duidelijk maken dat het gebruik van een dierenmetafoor een cliché is, streven we natuurlijk wel naar zoveel mogelijk stemmen!

Tekening: Bas Bakker – Betekenaar

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.278 views | Reageer (3 reacties)
  • Paul

    Ik mis het schaap met 5 poten? Ik besef me dat dat meestal juist gevraagd wordt, maar dat zou betekenen dat het ook in cv’s volop voor moet komen. 

  • Wim

    @Paul het zat wel bij de 54 inzendingen maar het heeft niet de 4 koppige jury overleeft. Verbaasde mij ook, maar de jury beslist.

  • Marta

    De duizendpoot blijft toch nummer 1 bij mij en bij de jury scoorde die ook al hoog haha leuk Wim 


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën