Angst is een slechte raadgever. Bij twijfel niet doen. Tegenhangers zijn er ook. Je moet je angsten overwinnen. Al het nieuwe schrikt eerst af voordat het geaccepteerd wordt. Feitelijk zoek je altijd een metafoor die bij je past, of in ieder geval bij de situatie. Vorige week had ik enige twijfel. Wel of geen wedstrijd uitschrijven voor de dierencv-dooddoener. Geen angsthaas dus. Wat een reacties!

Inmiddels zijn er meer dan 50 inzendingen uit het dierenrijk ingevlogen. De meeste zijn voorbij gekomen via Twitter, Facebook en RecTec.nl. De deadline stond op 11-11, maar deze ga ik vervroegen om de snelheid erin te houden. Morgenmiddag 18 oktober, 17:00 uur, is het klaar en kan de jury aan de gang om de lijst terug te brengen naar een Top 10 van Dierencv-dooddoeners. Deze zal in week 43 gepubliceerd worden waarna er gestemd kan worden. Zoals gezegd, de winnaar krijgt twee kaarten voor een dierentuin naar keuze (Nederland).

Inmiddels hebben 3 mensen zich gemeld om de jury te vormen. Dat zijn Marianne Konijnenberg, Jeroen Vos en Patrick Visser, waarvoor dank. De haviken onder ons hebben de overeenkomsten vast gezien. Alle namen dragen een dier. Natuurlijk geldt hier ook hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus aanmeldingen zijn van harte welkom. Het enige criterium is een dier in de naam. Reacties mogen hier, of naar wim@strictlypeople.nl  Ook Maurice de Hond en Gerrit Zalm zijn van harte welkom. Wie dit regelt, mag een fles champagne tegemoet zien. Voor Marting Gaus maken we natuurlijk ook een uitzondering.

Nog kort de dieren die afgelopen week in allerlei facetten voorbij zijn gekomen. Naast de vis, de kameleon, diverse honden, tijgers, olifanten, kip en de haan, wurm, kikker, mussen, slang, mug, papegaai, koe en stier, poes en kat, spin, bij, arend, paard, pauw, wolf, mier, vos, egel, konijn, struisvogel, uil, aap, leeuw, duizendpoot, pinguïn, koikarper, paling, haai, beer, rat en, luis was er ook de zeemeeuw. Deze komt binnen met een enorm kabaal, schijt de hele boel onder en is weer weg zonder ooit geland te zijn om iets te kunnen doen. Niet in een cv gezien, wel een typische omschrijving van consultants. De moeite waard om te vermelden dacht ik. Fijne week.

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


1.217 views | Reageer (2 reacties)
  • Dankmar

    Is Angsthaas hetzelfde als een Schijtlijster? In metaforische zin dan natuurlijk… 😉

  • De dodo heeft zijn Waterloo gevonden doordat de Nederlanders die Mauritius als tussenstation gebruikten onderweg naar de smaragdgordel, ontdekten dat ze naar kip smaakten en dapperheid was er niet bij. Ze waren er niet als de kippen bij, maar traag en log, teveel zitvlees, zoals de steeds induttende klerk van de administratie die blijft zitten, omdat hij zijn bek niet opentrekt tegen de manager die hem aan de lijn blijft houden, omdat hij altijd stipt op tijd komt en precies doet wat hem gezegd wordt. Niets minder, maar zeker nooit iets meer.

    Het kleine kokette kippetje zijn secretaresse daarentegen doet wel dat beetje meer. Zij zorgt strijk en zet dat hij niets vergeet, behalve dat hij getrouwd is. Vraag maar aan Clinton…  


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën