Het opstellen van een vacature. Veel wordt er over geschreven en als je een beetje rond surft op internet, kom je er al snel achter dat er veel tijd en aandacht aan wordt besteed. Sterker nog, vaak word ik van de inhoud erg blij.

Hoe komt het dan toch dat de vacatures die ik tegen kom, vaak zeer onduidelijk zijn. Zo statisch en in mijn ogen vaak ook oubollig –en dat zegt de dame die bij het maken van teksten in Word, vaak de opmerking kreeg: “ouderwets taalgebruik”-. Vacature teksten waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarnaast worden er aan de kandidaat zoveel eisen gesteld, dat het bijna onmogelijk wordt aan al die eisen te voldoen. Men zoekt naar het schaap met de vijf poten. In 2010 wordt hier al uitgebreid over geschreven en anno 2012 is er nog steeds niet veel in veranderd. Grappig is om even te vermelden dat ik (ondanks dat ik zelfs niet aan alle functie eisen kan voldoen), vaak te horen krijg dat ik of overgekwalificeerd ben, of teveel ervaring heb.

Dat ik niet de enige ben die er zo over denkt, blijkt wel uit de vele discussies die hier over gaan.

Ik zou hier nu uitgebreid en zeer professioneel op door kunnen gaan, maar ik ben Marion en doe het anders:

Maandag 9.30, de telefoon gaat:

Huppeldepup (H):  Goedemorgen , waarmee kan ik u van dienst zijn?

Klant (K): Ja hoi, ik ben er achter gekomen dat er iedere maand foutieve  bedragen van mijn rekening worden afgeschreven.

H: Heeft u een ogenblikje, dan zoek ik uw gegevens er even bij.

K: Liever niet maar ok.

H: Ja daar ben ik weer. Tja, ik kan u hier niet verder mee helpen.  Onze financiële afdeling zal deze week contact met u opnemen.

K: Kunt u mij niet nu doorverbinden.

H: Nee helaas, dat gaat niet.

K: Kan ik ze zelf bellen?

H: Nee helaas, dat gaat niet.

Het gesprek gaat nog even door, maar klant komt niet verder en blijft gefrustreerd achter in afwachting van het beloofde telefoontje. Die komt er niet en om een lang verhaal kort te maken, ruim een half jaar na het eerste telefoontje en heel wat telefoontjes en mailtjes van klant, is alles hersteld. Huppeldepup is tevreden. Dit hebben ze toch maar mooi opgelost. Klant ziet dit anders en heeft zijn abonnement opgezegd.

Gezocht!

Ons bedrijf Huppeldepup kampt met een groot probleem. Ons klantcontact team is prima opgeleid en werkt uitstekend met ons vooropgestelde protocol. Toch begrijpen wij niet waarom onze klanten zo ontevreden zijn. Met bosjes tegelijk verlaten zij ons met als gevolg dat onze winstcijfers over het 2e kwartaal dramatisch zijn te noemen.

Wij zijn dan ook op met spoed op zoek naar een ervaren teamleider voor ons klantcontact team.

Wie zoeken wij?

Iemand die luistert naar onze klanten

Iemand die niet alleen leiding kan geven aan onze klantcontact medewerkers, maar ook naar hen luistert en op de hoogte is van een ieder als persoon.

Iemand die vanuit het menselijk oogpunt zaken benadert, waardoor tevredenheid ontstaat met als gevolg dat de realistisch opgestelde targets worden behaald.

Iemand met ruime ervaring op het werkveld.

Iemand die durft te zeggen waar het op staat en de nodige verandering weet door te voeren.

En oh ja, iemand met een afgeronde HBO opleiding is een pre, maar heb je HBO werk- en denkniveau, dan is het ook goed.

Wat wij bieden?

Een werkomgeving waar geluisterd wordt, naar zowel de klanten als het personeel.

Een werkomgeving waar mogelijkheden worden geboden, de nodige veranderingen door te voeren.

Wow, dat ben ik!

Eindelijk een vacature waarvan ik denk ja, ik voldoe aan alle functie eisen! Hoe simpel kan het zijn precies te vermelden in een vacature wat, wie en waarom wordt gezocht.

En toen werd ik wakker, keek in de spiegel en dacht, jeetje Marion, wat ben jij simpel. Zou dat ook een competentie zijn?!

Over de Auteur

marion Marion Kremer blogt over haar ervaringen als [inmiddels] ex-sollicitant. Zie ook: http://marionkremer.wordpress.com http://mijnkalehoofd.wordpress.com


602 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën