Als oudere werkzoekende valt het niet mee om de beste manier te vinden jezelf te profileren op de huidige krappe arbeidsmarkt. Vele uren per dag ben ik bezig met alle do’s en don’ts, tips en tricks omtrent het op de juiste manier solliciteren. Telkens weer kom ik erachter dat ik mijn cv moet aanpassen, mijn sollicitatiebrieven anders moet schrijven, mijn netwerk meer moet aanspreken en uitbreiden, workshops moet gaan volgen, de social media beter moet gebruiken of mijn non-verbale communicatie moet veranderen. Ik lijk inmiddels wel een Kameleon en begin mijzelf een beetje kwijt te raken.

En ineens kwam ik hem tegen, het artikel over solliciteren met hersenscan. Het is dan wel een artikel uit 2006 en de genoemde vijf jaren zijn inmiddels verstreken, maar zoals de uitdrukking al zegt, ”een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”, neem ik het zeer serieus.

Professor Willem Verbeke van de Erasmus Universiteit (niet de minste dus), stelde het volgende: “Met de scan zie je letterlijk in de hersenen hoe hun systeem werkt, of iemand autistisch is of psychopaat. Iedereen verbergt wel iets, onzekerheden en twijfels. Alles komt naar boven”.

Eindelijk! Vanaf nu hoef ik alleen nog maar mijzelf te zijn, want ben je dat niet, dan val je toch wel door de hersenscanmand.

Ik ben meteen in de pen geklommen –of moet ik zeggen in mijn toetsenbord gedoken-  en heb mijn nieuwe open sollicitatiebrief voor een leuke Sales functie klaar:

In de aanbieding! Grijp uw kans! 

“Zeer ervaren en veeleisende vijftiger!

Wie ik ben?

Ik ben een vijftig jarige hippe oma, zeer jong van geest en met mijn blonde haren (lang leve de potjes) en blauwe ogen een –al zeg ik het zelf- leuke verschijning en als extraatje heb ik een creatieve kronkel geest”! Ik heb een hekel aan geraniums, laat staan dat ik daar achter wil gaan zitten.

Mijn grote voordelen?

Ik word niet meer zwanger en mijn kinderen zijn de deur al uit. Ook maakt het mij niet zoveel uit wat ik verdien, zolang het maar niet onder de € 1.500 netto per maand is.

Ja, ik wil dolgraag aan het werk en het kan mij niet veel bommen of u duurzaam onderneemt, of dat ik affiniteit heb met het product dat u voert, laat staan hoe uw organisatie in elkaar steekt. Uw missie en Visie? Is dat belangrijk dan? Ik wil gewoon om half acht de deur uit gaan en om 6 uur ’s avonds met een tevreden gevoel weer thuis komen.

Wat ik u wel kan beloven, is dat ik het werk vol overgave zal doen, met veel inzet en betrokkenheid. Dat ik klanten hoog in het vaandel heb staan en ze altijd oprecht en eerlijk zal behandelen, zonder de zakelijke aspecten uit het oog te verliezen. Dat ik er altijd naar zal streven, om samen met mijn collega’s de klus te klaren en daarbij zal proberen het beste bij elkaar naar boven te halen.

Bent u die werkgever die mij verplicht met  € 7.500 op vakantie stuurt, met als voorwaarde dat ik niet mag werken?! Mij zo af en toe een klopje op mijn schouders geeft, zodat ik weer vol enthousiasme voor u vlieg? Of mij in een auto van de zaak laat rijden?! Het mag trouwens ook een OV jaarkaart zijn hoor.

Bent u die werkgever die wel iemand kan gebruiken met veel ervaring  en dat dolgraag met u wilt delen? Zoek dan niet langer verder want ik ben uw vrouw!

Bel, mail, Tweet, SMS, Whatsapp of schrijf mij meteen.

Zo, laat de hersenscan nu maar komen………ennuhhh, een nieuwe werkgever mag natuurlijk ook.

Over de Auteur

marion Marion Kremer blogt over haar ervaringen als [inmiddels] ex-sollicitant. Zie ook: http://marionkremer.wordpress.com http://mijnkalehoofd.wordpress.com


1.466 views | Reageer (19 reacties)
 • Leuk geschreven en volgens mij zou dit ook best kunnen gaan werken. Recht uit het hart, zonder al te veel zogenaamd modern gedoe.

 • Welkom aan boord als blogger Marion. 

  Om maar meteen een knuppel in het hoenderhok te gooien, voor mij zou het dus juist een afknapper zijn. Iemand die het niet kan bommem of ik duurzaam ben (die is het zelf ook niet, wat een minpunt is), iemand die het niet uitmaakt welk product hij/zij verkoopt (dan kan je er nooit met zoveel passie voor gaan als dat je er helemaal in zit) en daarnaast zoek ik altijd mensen die zoveel interesse hebben (zelfs in de vakantiekrachten die ik hem) dat ze meedenken en begrijpen waar het om gaat (en als ze twijfels hebben het dus vragen). 

  Maar goed, ik ben niet een gebruikelijke baas of ondernemer. Ik heb geen ambities om heel groot te worden of heel veel te verdienen (dat moet bij mij een afgeleide zijn van het plezier in het werk en leven). Dus door deze houding kies je voor bepaalde type werkgevers, elke keuze is een keuze. 

 • Moiahh62

  JA
  dat is een opzet recht uit mijn hart, maar helaas en je ziet het al in
  onderstaande reactie van Bas. Wij ouderen hebben het ook een beetje aan ons
  zelf te danken… We hebben kinderen groot gebracht en constant bejubeld… Kijk
  ik kan lopen goed zo, kijk ik kan fietsen goed zo… een corrigerende tik mag
  niet meer dus alles gaat/ging over te top…. Kinderen kunnen niet tegen kritiek
  en willen alles hebben en als ze het niet krijgen pakken ze het gewoon, want
  dat is hun recht.

  Ze
  hebben recht op een huis liefst zo groot mogelijk, kunnen ze het betalen neen
  maar daar is de Papa/Mama hypotheek voor.

  Ze
  willen voordat ze aan kinderen beginnen ook nog even de wereld verkennen…?, wie
  betaald dat   Papa/Mama natuurlijk

  Ze
  willen daarna wel kinderen maar moet wel in de carrière passen, dus wie past
  erop Papa/Mama.

  Ze
  willen straks als ze klaar zijn met hun werkzame leven ( zeker na 20 a 25 jaar)
  wel een dik pensioen…. Dus de huidige pensioenen bevriezen, desnoods omlaag. Ze
  hebben nog geen dag gewerkt en geen penny bijgedragen aan welk fonds dan ook,
  zelfs het Ziekenfonds was of voor niets, of een studentenvariant alleen gericht
  op d’r eiggé ikke…dus totaal niet sociaal voelend allen maar .:  kijk eens hoe goed ik ben.

  Ze
  zitten nu op leuke banen en krijgen te maken met de oudere werknemer. Deze zijn
  lastig zitten hun carrière in de weg en als ze dan op die begeerde stoel zitten,
  willen ze alleen maar werken met jonge ambitieuze geniale jonge mensen zoals
  zij. Want dat hebben ze altijd meegekregen.

  Wij
  ouderen wentelen, draaien verzinnen de gekste dingen om aan het werk te komen en
  dat lukt meer niet als wel, want elk initiatief wordt gesmoord of er is wel een
  excuus om vooral jou niet in de gelegenheid te stellen, te bewijzen dat je de
  baan / opdracht wel aan kan.

  De
  bovenstaande brief is natuurlijk een uiting van frustratie en begrijp ik goed.
  Want stel je komt wel op de baan / opdracht wat dan. Heb recent weer een
  kortstondige opdracht uitgevoerd ( 13 weken) en 1 van de laatste reacties was
  ja leuk je hebt het probleem wel opgelost, maar je past toch niet in de
  omgeving en je kan niet mee in de hectiek..(pardon…)

  Er
  worden de gekste trucks verzonnen om de zaken in het gareel te houden o.a. Door
  werken tot je 67 en misschien wel langer. Kom maar op met die baan want ik wil
  wel…. Ja en die hebben ze dan wel maar je moet eerst het proces door, geen werk
  max. WW, dan sociale dienst alles wat je opgebouwd hebt wordt je dan afgenomen
  je spaarcenten opeten / je huis opeten en als dat dan allemaal doorlopen is
  hebben ze nog wel ergens een plekkie achter het kwartjes bakkie bij de Hema of
  zo op een ‘’0’’ uren contract….

 • Beste Moiahh62 (wat jammer dat je dan ook anoniem reageert, is misschien wel weer een teken aan de wand…)

  Maar ik begrijp je frustratie, helaas met heel veel foute aannames erbij spijtig genoeg, maar het is ook exact een kern van het probleem. 

  Ten eerste de hele wij/zij mentaliteit is de reden waarom we zoveel problemen hebben. Wie betaald de AOW? De werkenden. Daar is geen cent voor gespaard, omdat het destijds heel sociaal leek om iedereen meteen te laten genieten van de AOW, in plaats van hiervoor te sparen. 

  De pensioenen verlagen heeft een veel, veel, veel groter effect op de jongeren dan de ouderen. Het verlagen met 5% kost de huidige generatie gepensioneerden 5%… de toekomstige generaties (de huidige 30’ers) vanwege het rente op rente effect rond de 20%. Oeps… verkeerde aanname. 

  Ik begrijp beide kanten. Ik vind het onzinnige hoeveel ervaren, goede mensen aan de kant staan en de vooroordelen die er zijn bij recruiters. Belachelijk. 

  Ik zie echter ook de andere kant. Een krankzinnig systeem genaamd CAO’s waarin leeftijd beloond wordt, niet toegevoegde waarde. Waarin je naar mate je ouder wordt per definitie meer gaat verdienen, terwijl ik als ondernemer graag je waarde beloon. Je leeftijd boeit me niet. Voor mij is iedereen gelijk die dezelfde prestatie levert in dezelfde functie. 

  Ik zie ook de bescherming van ouderen in het ontslagrecht, waarbij vergoedingen stijgen naar mate de leeftijd stijgt. Bizar, want daarmee creëer je juist de situatie die je ermee probeert op te lossen. 

  Tot slot blijf ik altijd hameren op een heel eenvoudig punt. Als je echt goed bent in je vak, kan je daarin gaan ondernemen. Dat is wat ons land (in mijn optiek) nodig heeft. Dan krijg ik van ‘ouderen’ vaak te horen dat niet iedereen daarvoor weggelegd is. Dat niet iedereen kan omgaan met die onzekerheid, dat niet iedereen zomaar iets kan beginnen. Maar laten dat nu net de kwaliteiten zijn die veel bedrijven zoeken. Omgaan met onzekerheid en daarop inspelen. Kansen zien en daarom inspelen. 

  Is de wereld eerlijk? Nee. Worden ouderen op de arbeidsmarkt onterecht slecht behandeld? Ja. Ligt het geheel aan ‘de jongeren’? Nee. Als bij mij iets niet lukt begin ik altijd naar mezelf te kijken en weet je wat ik heb gemerkt: bijna altijd had ik zelf ook iets anders/beter kunnen of moeten doen. Soms jaren geleden, maar ik heb altijd deels zelf de schuld. 

 • Moiahh62

  Beste Bas,

  Dat anoniem zijn heeft natuurlijk een reden. Voor jou en met
  jouw achtergrond kan je voluit je naam voeren. Ik daar in tegen moet
  opletten  heb nog 3 jaar te gaan…..en er
  is al eerder tegen mij gereageerd aangaande reacties geplaatst op de diverse
  platforms.

  Je haalt in je antwoord in 1 keer het hele Nederlandse systeem
  onderuit en natuurlijk mijn foute aannames. Niets vreemd doen mijn kinderen ook
  altijd, Pa daar heb jij  toch geen
  verstand van…. De telefoons werkt zo en de computer weer anders… blabla…

  Werk sinds 1968 in de mechanisering/automatisering en ik heb
  de computer mee helpen ontwikkelen en kan zelfs nog programmeren in
  11110001111.  Ben een bestuurlijke
  informaticus maar toch telt dat niet, je zit namelijk aan de verkeerde kant van
  de streep 60+.

  En wat is er verkeerd aan dat als je lang bij een baas werkt
  en loyaal 40 uur per week je rol hebt vervuld je dat terug vindt in een cao en
  je loonzakje en als de baas dan jou ineens aan de kant wil zetten daar een
  redelijke vergoeding tegenover staat. Je bestaan is volledig op werken
  ingericht jij,  je echtgenoot (m/v) en
  kinderen zijn daarvan afhankelijk dus zijn daar redelijke afspraken en
  regelingen voor nodig. Als je dit overlaat aan de werkgevers kom je er als
  werknemer er bekaaid af.

  Daarnaast heeft destijds Minister Drees de wet op het oudedagspensioen
  ingevoerd zodat je na een werkzaam leven goed kon genieten van de oude dag. De
  premieheffing hiervoor ligt idd bij de werkende nou en. We hebben hele generaties
  collectief van een oudedagspensioen kunnen voorzien waarom is dat dan niet
  mogelijk naar de toekomst. Oké er zijn aanpassingen nodig, maar dat kan en de
  jonge aanstormende generaties hebben daar ook hun voordeel van.

  Hetzelfde geld voor mijn opgebouwd pensioen bij een verzekeraar,
  heb ik zelf hard voor moeten werken en met eigen geld opgebouwd, dus waar komt
  het lef dan vandaan dit op te eisen….

  Je zou het met je regels heel goed doen in rechts Amerika…..
  Leef je droom en als je pech hebt ligt dat aan jou en verder niemand…

 • @c37234a1ac1089802d6c91cbb6cee961:disqus Dat anoniem heeft een reden, maar stel je jezelf wel eens de vraag of het de reden is die je denkt, of dat het misschien met de reactie zelf te maken heeft? Marion heeft ‘ballen’, die treed uit de anonimiteit. Als je geholpen wenst te worden moet dat. Ik ben er trots op dat tot nu toe alle bloggers die hier hebben geblogd over hun zoektocht redelijk snel een baan hebben gevonden. Dat kan nooit als die anoniem waren gebleven. 

  Je stelt dat het verkeerd is dat je je hele leven loyaal voor een baas hebt gewerkt end ie je aan de kant wil schuiven. Wederom precies waar ik het over heb. Geen seconde nagedacht over: misschien was het wel fout, die veronderstelling. Misschien dat ik meer in mezelf moeten investeren, moeten zorgen dat ik gewenst was op de arbeidsmarkt, zorgen dat ik onmisbaar was voor mijn bedrijf of zelfs zorgen dat mijn bedrijf zo goed ging dat ze niet zouden denken over ontslag. Niets is jouw fout, is het wel? 

  Het is overigens wel grappig hoe tegenstrijdig je bent in je stellingen. Je vind namelijk aan de ene kant dat het collectief voor je moet zorgen. Echter, je collectieve pensioen is ineens JOUW geld. Dat is het dus niet, want je hebt een collectief pensioen, geen individueel. Individuele pensioenen (zelf opgebouwd bij verzekeraars) kunnen namelijk niet gekort worden, want dat is individueel. 

  Dus collectiviteit is er alleen als het jouw uitkomt? En als je er last van hebt zijn het de andere die graaien? Misschien zou je eens naar je kinderen moeten luisteren 🙂 

  Ik zal me niet verlagen met vergelijkbare opmerkingen, want je laatste opmerking geeft aan dat enige intelligente discussie toch niet mogelijk is (waarmee ik deze discussie dus ook beëindig). Ik begrijp heel goed dat je anoniem wenst te blijven, want men deze mentaliteit zal inderdaad geen werkgever je aannemen. 

 • Moiahh62

  Beste Bas, die anonimiteit heeft wel degelijk een reden,
  want wie een eigen mening heeft en die verkondigd wordt neergesabeld. Zie jouw
  tekst.

  Terugkomend op het werken voor een baas. Jij /ik hebben
  jaren geïnvesteerd in het werken bij een baas en met onze inzet heeft die baas
  resultaten behaald. Deze resultaten worden vertaald naar loon en aanvullende
  voorwaarden. Als jij/ik bijblijven in ons vak dus continue bijleren is het
  errug wrang als je in een reorganisatie ( aandeelhouders belang) aan de kant
  wordt geschoven met veelal de mededeling, we geven de jeugd de kans… Heb ik
  geen bezwaar tegen maar zorg dan ook dat daar iets tegenover staat. Deze
  zekerheden waren tot voorkort vastgelegd in CAO’s. Met de laatste
  ontwikkelingen zijn jij/ik als werknemer altijd de pisang.

  Daarnaast pensioenen, daar hebben we er dus 3 van.

  1)     
  Staatspensioen => werkende betalen voor de gepensioneerden.
  Staat onder druk en moet hervormd worden, geen probleem dit is algemeen belang.

  2)     
  Pensioen opgebouwd via pensioenfondsen zoals het
  ABP e.d. daar moet je lid van zijn via een beroepsgroep en basis van het
  ingelegde bedrag, krijg jij een pensioenuitkering. Deze collectiviteit is dus
  niet algemeen ( NL breed) en uit eigen (inhouding op het salaris) maandelijkse
  bijdragen opgebouwd en bepaald in onderling overleg met de werkgever en/of
  beroepsgroep. Dus niet voor iedereen.

  3)     
  Privé opgebouwde bedragen welke in zich hebben
  te zijn opgebouwd als zijnde een oude dag voorziening, worden als het allemaal
  doorgaat nog eens belastbaar gesteld of verplicht ingezet te worden bij
  ziektekosten e.d. Dus wordt je ‘’weer’’ aangeslagen.

  Het algemeen burgerlijk recht is dus als het goed is via de
  regering afgedekt. Hier geldt dus de grote gemeenschappelijke deler en is de
  drijfveer van daaruit wordt alles gemeenschappelijk betaald.

  Je opgebouwde rechten via een fonds is dus privaatrechtelijk
  en privé opgebouwd helemaal.

  Daarnaast ben ik niet diegene die graait, maar zijn dat
  allemaal snelle jongens en is wetenschappelijk bewezen dat (heb ik dus niet
  verzonnen), dat meestal jonge mannen zijn tussen de 28 en 40 en snel rijk
  willen worden en daar alles, maar dan ook alles voor over hebben.

  De Amerikaanse insteek, de horizon is gelijk aan de grens
  aan je mogelijkheden dus leef je droom. Je ziet wat er daar gebeurd,
  Miljardairs betalen minder belasting als hun werkster en dat komen ze zelfs nog
  op de TV vertellen. De Amerikaanse staatsschuld is onder Bush Jr. geëxplodeerd en
  zijn maatjes weten niet hoe ze moeten draaien en keren om de schuld bij Obama
  neer te leggen. Met alle gevolgen van dien. Financiele crisis, Ingeklapte huizenmarkt etc.etc

  Een discussie of op- en aanmerkingen mijnerzijds doe je af
  als : ‘’ ik zal me niet verlagen tot ‘’  en een niet intelligente discussie. Kijk dat
  is het gedrag van verwende kinderen. Ze krijgen geen gelijk dus probeer je , je
  zelf boven  de menigte te plaatsen en doe
  je aan zelfverheerlijking en probeer je , je opponent in het gesprek te decimeren
  tot nul.

  Ik heb idd veel naar mijn kinderen geluisterd en geprobeerd
  ze een zo goed mogelijke opvoeding te geven en gesteund waar ik maar kon……. Maar
  het houdt een keer op….

  Dat is dus met deze discussie ook, het houdt een keer op…..bij
  deze dus.

 • Inderdaad, die anonimiteit heeft een reden: lafheid en gebrek aan respect. Als je achter je mening zou staan is er geen enkele reden om daar enkel anoniem voor uit te durven komen in dit land. En een gebrek aan respect jegens mensen die zich wel normaal kenbaar durven maken. Daarmee eindigt deze discussie dus ook.

 • @BasBedankt en het is goed hier te zijn!Wat betreft het hoederhok: Ja, ook ik gooi er zo af en toe graag een knuppeltje bij. Dat is wat ik met mijn “sollicitatiebrief” ook doe. Door te overdrijven, hoop ik juist mensen aan het denken te zetten. Ik zou hier nu kunnen schrijven dat ik alleen maar een product of dienst zal verkopen als ik daar voor 200% achter sta (een harde must dus), want alleen dan kom je in mijn ogen oprecht en overtuigend over. Of ik zou kunnen vertellen dat onze aarde mij zeer aan het hart gaat. Sinds ik er twee kleinkinderen op heb rondwandelen zelfs nog meer. Maar dat doe ik niet.Wat ik wel wil is schrijven over zaken en/of vooroordelen waar we allemaal tegen aanlopen. Jong of oud, ervaren of minder ervaren. Ik maak daartussen geen verschil. Ik schrijf vanuit mijn eigen beleving en dat is toevallig die van een 50 jarige. Ik hoop juist dat we meer gaan luisteren naar elkaar, want we hebben elkaar tenslotte zoveel te vertellen. Vele knuppeltjes zullen er nog volgen en op deze manier hoop ik ook een nieuwe werkgever te vinden die mij “leest” en daardoor bij mij past en vice versa. En dan toch nog even als toevoeging. Plezier hebben in het werk en leven, daar kunnen wij elkaar de hand geven!

 • Moiahh62

  Bas, je schrijft volledig voor eigen parochie…en je volhard daar in…. Ik wens je alle succes en goeds in je leven….maar blijf alert…..

 • Pingback: De oudjes zijn in. Of zijn ze uit? | wervingsvisies()

 • Valbels

  Ik herken heel veel van mezelf, ik moet alleen dan’ veertiger’ ipv ”vijftigr”  neerzetten. Leuke tekst en heel gewaagd , vraag me alleen af of een werkgever je dan nog serieus neemt .

 •  Jeetje Bas waarom zo pissed over anonimiteit en dan ook nog op een dergelijke wijze uiten? Verwacht toch een iets ander nibveau van reactie van jou, wil je er over praten?;)
  Groet,
  @anous:twitter

  P.s. di

 • Omdat anonimiteit de doodsteek is van alle fatsoen. Wat mij betreft blijkt dat hier wel, aangezien deze persoon dit nooit met eigen naam en toenaam zou durven zeggen. Gewoon basaal fatsoen en respect mag ook online. 

  Die laatste opmerking is ook iets van pot, ketel en zwart. Dus ik begrijp geheel die anonimiteit, immers, met zo’n mening kom je nooit meer aan de bak als dat publiek bekend is, toch?

 • moiahh62

  Ihkv anonimiteit worden vele goede zaken gedaan, schenkingen , liefdadigheid, noodzakelijke klokkenluiders en wat al niet meer.
  Er zijn dus mensen welke liever anoniem blijven gezien de hitsigheid van sommigen en hun reacties hierop.

  Bas is hier dus het grote bewijs van,.gezien zijn felheid in reactie. Hij is alleen goed en waarschijnlijk altijd hevig bejubeld hoe goed hij wel niet is, dat kritiek van andere slecht /hard aankomt en de enige manier/ zijn manier is dan vol gas zo anonieme af te fakkelen. Zo plaats je je eiggé in ieder geval boven de mensheid ipv  nhet zo gewenste naast en met de mensheid.

 • Inderdaad, kan het nuttig zijn. Maar deze de reacties hierboven hebben niets te maken met liefdadigheid, schenken, klokkenluiden of wat dan meer. En als er geen reden is, is het laf en respectloos. 

  Ik kan heel goed tegen kritiek, als iemand het lef heeft die onderbouwd te geven en zijn naam daarbij te zetten. De wereld is niet anoniem, anoniem is een uitzondering, geen beginsel van de maatschappij. Helaas ontbreekt dat fatsoen bij veel mensen online. 

  En over de arrogantie die uitgaat van jezelf ‘de mensheid’ noemen zal ik het maar niet hebben. 

 • moiahh62

  Beste Bas, legio mensen kennen mij goed via moiahh62. Moi staat voor ik ahh voor mijn initialenen 62 voor mijn leeftijd.

  IK heb door schade en schande geleerd in sommige gevallen afstand te bewaren en beter onder deze te publiceren / te reageren. En gelukkig blijkt dat in dit geval de juiste keuze.

  Je stelling is nu wel bekend en er zijn andere / betere manieren om dat kenbaar te maken.

  Dat is waarschijnlijk het verschil tussen jou en mij. en daar laat ik het bij…..

 • Ik begin deze draad opnieuw omdat het anders niet leesbaar is. Met waarschijnlijk / hopelijk de laatste post inderdaad. Je laatste posting geeft aan dat je inderdaad geen idee hebt. 

  Je stelt dat het een verstandige keuze is. Dat kan je niet weten, want hoe anders had een reactie kunnen zijn als die niet op voorhand respectloos was geweest omdat hij anoniem was? Je hebt geen idee hoe ik dan gereageerd had, anders, dat is zeker. Ik kan namelijk erg slecht tegen een gebrek aan respect, wat anoniem reageren is. 

  Dat er grote verschillen zij is ook duidelijk. Ik probeer mensen te helpen, zoals via dit blog, waardoor (mede) menig persoon een baan heeft gevonden (mede, want ik ben slechts een klein radar in een grote machine). Ook door mensen te wijzen op de veranderende wereld, echter, dan moet iemand daar wel voor open staan. 

  Laten we het daar maar op houden. 

 • Pingback: De oudjes zijn in. Of zijn ze uit?()


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën