Het kan mensen die de digitale ontwikkelingen volgen bijna niet ontgaan zijn, maar Yahoo heeft een nieuwe topvrouw. Voormalig Google topper Marissa Meyer is de nieuwe CEO. Leuk detail, ze is zwanger en in oktober uitgerekend, dus Yahoo laat meteen zien ‘equal oppertunity’ te zijn en zo. Yahoo! is natuurlijk al jaren in moeilijkheden. Ze leven nog steeds, wat voor de internet bedrijven van het Yahoo tijdperk best knap is, maar echt meedoen met de grote jongens is er eigenlijk al niet meer bij. Wel hebben ze nog een hele reeks (ooit) geweldige producten, waaronder de site die foto sharing groot heeft gemaakt: Flickr.

Nu zijn guerrilla acties op het internet redelijk ‘normaal’, alleen zijn het vaak vooral hele creatieve en slimme individuen die er gebruik van maken en krijgen de acties van bedrijven vaak niet zoveel aandacht. Het is ook niet makkelijk. Immers, een billboard kan je midden op een groot plein zetten, daar ziet men het wel. Maar online is er veel meer te doen. Toch werkt het soms wel en ik moet zeggen dat Yahoo volgens mij perfect omgaat hiermee.

Flickr heeft veel fans zoals gezegd, dus deze pagina is (op dit moment) zo’n 24.000 keer getweet, 13.000 keer geshared via Facebook en heeft ook nog wat aandacht op Linkedin en Google+ gekregen.

Het antwoord van Flickr is vervolgens zo simpel en ook briljant

Uiteraard verwijst de link door naar de wervingspagina van Flickr die nog behoorlijk goed in elkaar zit ook.

Een leuk staaltje online guerrilla werving.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


480 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08