Solliciteren in crisistijd

Door Bas van de Haterd op 16-07-2012 07:43.

Hier op RecTec hebben we inmiddels al een aantal mensen aan een baan geholpen door hen te laten bloggen en zich te profileren. Dat is een manier, maar er zijn er velen. Uiteindelijk gaat het er als sollicitant om dat je, in deze tijden, opvalt. Opvalt door je gedrevenheid, je inventiviteit, je creativiteit, maar in ieder geval opvalt. Dat kan heel 2.0 door te bloggen, maar dat kan ook heel simpel door aanwezig te zijn waar je potentiële werkgevers zijn.

In de Facebook groep van Broadbean kwam ik dit voorbeeld uit Engeland tegen.

Deze twee afgestudeerde economiestudenten hebben tijdens de spits bij de trappen in Canary Wharf metro station gestaan. Caranry Wharf voor wie het niet kent is het drukste, duurste district in Londen waar veel van de zakenbanken zitten.

Binnen twee uur hadden ze menig gesprek en enkele sollicitaties geregeld. Ze lieten namelijk gewoon zien dat ze er meer voor over hadden dan de meeste.

Omdat ze ook weer niet helemaal 1.0 zijn, zijn deze jongens ook te volgen via Twitter.

Dus sollicitanten: ga er voor. Doe iets anders dan anderen, laat zien dat je oprecht wilt werken en dat doe je niet door enkel e-mails te schrijven.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


761 views | Reageer (3 reacties)
 • @zwagervanadam

  Dat een Blog bijhouden werkt heb ik zelf ondervonden. Enerzijds schrijf je alle sollicitatiefrustraties van je af. Anderzijds kom je onder de aandacht van anderen. Wat nieuwe contacten met zich meebrengt.
  Kijk voor sollicitatie tips en meer eens op mijn blog met de titel zwagervanadam.blogspot.com De naam doet misschien wat vreemd aan, maar komt voort uit een combinatie van Zwaag en A’dam, vandaar.
  Succes

 • Timon Rammeloo

  Frustraties van je afschrijven dmv blogs: heel goed. Maar vergeet dan niet om niet recruiters of bedrijven zwart te maken. Dat prijst je ontzettend uit de markt! Niet zozeer tegen jou bedoeld hoor, meer in het algemeen.

 • @zwagervanadam

  Zelf vind ik dat een blog in principe een positieve of wat humoristische uitstraling en inhoud moet hebben. De uitzondering bevestigt heel af en toe de regel. Maar ook dan het commentaar meer in het algemeen laten en niet een specifiek bedrijf of recruiter zwart maken. Dat ben ik met je eens.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën