Browsers

Door Bas van de Haterd op 13-07-2012 07:12.

Als ik met recruitmentsites bezig ben krijg ik, gelukkig steeds minder, de vraag waarom je geld zou moeten uitgeven om een site optimaal te laten functioneren in verschillende browsers. Bij Digitaal-Werven gebruiken we tegenwoordig Chrome als standaard om te testen, na de eerste 4 jaar Firefox gebruikt te hebben. Omdat nu algemeen geaccepteerd is dat Firefox belangrijk is, dus daar optimaliseert men wel voor, zijn we in Chrome gaan testen. Het onderstaande beeld geeft de verandering weer, de verhoudingen. Het is duidelijk: testen in meerdere browsers is geen optioneel iets meer, maar een must als je je sollicitanten goed wilt bedienen. 

Met dank aan Dutch Cowboys voor het delen van deze infographic op hun Facebook pagina.

Noot: ik weet niet of dit Europese of Wereldwijde cijfers zijn. In Nederland is IE nog iets groter waarschijnlijk vanwege de corporate en overheidspolicies die IE gebruiken en geen alternatief accepteren. 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


135 views | Reageer (2 reacties)
  • Dennis de Waard

    Een vraag die totaal niet inhoudelijk is maar waarom is de zwemband van 2012 niet georrienteerd zoals de andere (other on top?). Doet af aan de leesbaarheid. Fijne vrijdag!

  • ik heb oprecht geen idee, maar het viel mij ook al op en je hebt helemaal gelijk. 


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën