Browsers

Door Bas van de Haterd op 13-07-2012 07:12.

Als ik met recruitmentsites bezig ben krijg ik, gelukkig steeds minder, de vraag waarom je geld zou moeten uitgeven om een site optimaal te laten functioneren in verschillende browsers. Bij Digitaal-Werven gebruiken we tegenwoordig Chrome als standaard om te testen, na de eerste 4 jaar Firefox gebruikt te hebben. Omdat nu algemeen geaccepteerd is dat Firefox belangrijk is, dus daar optimaliseert men wel voor, zijn we in Chrome gaan testen. Het onderstaande beeld geeft de verandering weer, de verhoudingen. Het is duidelijk: testen in meerdere browsers is geen optioneel iets meer, maar een must als je je sollicitanten goed wilt bedienen. 

Met dank aan Dutch Cowboys voor het delen van deze infographic op hun Facebook pagina.

Noot: ik weet niet of dit Europese of Wereldwijde cijfers zijn. In Nederland is IE nog iets groter waarschijnlijk vanwege de corporate en overheidspolicies die IE gebruiken en geen alternatief accepteren. 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


151 views | Reageer (2 reacties)