De 404 pagina is een pagina die je niet wilt zien.Als gebruiker niet, maar je wilt als eigenaar van de site er ook zo min mogelijk laten zien. Of misschien niet, want een aantal retailers hebben in het verleden ook gemerkt dat hij bijzonder goed converteert. Het interessante is dat je er allerlei leuke dingen mee kan doen. Een mooie video hierover stond recent op TED.com

Hier op Rectec.nl proberen we de gebruikers meteen te helpen door ze een zoekbox te geven. Op vandehaterd.nl heb ik de 404 gebruikt om een foto van mijn konijn in mijn zakelijke site te kunnen verwerken.

De vraag is nu: welke werkenbij site of recruitmentsite heeft nu de mooiste, leukste, gaafste 404 pagina. Ik vind bijvoorbeeld het filmpje van Deloitte erg mooi gemaakt en met de contactgegevens eromheen is de pagina ook nog service gericht.

Dus bij deze een oproep: welke werkenbij site of gewone recruitmentsite heeft de leukste, mooiste, meest verassende 404 pagina? Reacties in de comments, ik beloof ze allemaal te bekijken en mijn persoonlijke top zoveel (afhankelijk van het aantal inzendingen) op te stellen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


495 views | Reageer (5 reacties)
 • Bas,
  Altijd goed hier even aandacht aan te geven. De 404-pagina is net zoals de bedankpagina een hele mooie pagina’s waarmee je je klanten verder kunt helpen.  Ik zal weer eens opletten.
  Bedankt,
  Gitta

 • jeroenkneppers

  Recruitment:
  Echt werk in gestoken http://www.werkenbijdeloitte.nl/404
  Geleend van de grote broer http://banen.bol.com/404

 • ronnieb

  Ik weet niet of de persoon die met naam en toenaam heeft gesolliciteerd bij Deloitte via de 404 er blij mee is dat zijn gegevens zo openbaar zijn…

 • Sander

  Intermediair heeft ook een aardige: 
  http://www.intermediair.nl/404

 • Annelies de Haan

  Een lekker directe 404 pagina: http://www.werkenbijklap.nl/404


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08