Afgelopen vrijdag was het de 2e RecTec Vrijdag Vragen Vuur en eerlijk gezegd zit de loop er nog niet in. Laten we het erop houden, dat al het begin moeilijk is. Het valt niet mee om de stellingen die we hebben om te zetten in een goed onderzoek. Hulp is zeker welkom, waarvoor dank.

De resultaten: Het merendeel (62,5%) is voor de stelling, waarbij 37,5% vindt dat je met een video snel een persoonlijk beeld krijgt van het cv/kandidaat. 25% is tegen de stelling en vindt dat video solliciteren onpersoonlijk is of dat het vooral om het uiterlijk gaat. De resterende 12,5% van de stemmers had een andere mening en viel niet onder voor- of tegenstander te plaatsen.

Er was een opmerking waar ik graag een toelichting bij had gekregen, ‘het video cv heeft geen toegevoegde waarde’, Jammer genoeg zonder toelichting.

Over enkele weken komt RecTec Vrijdag Vragen Vuur nummer 3, want we geven niet zomaar op. Heb je een leuke stelling, reageer dan hieronder of mail mij. Reacties naar aanleiding van de stelling, zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Discussieer mee en volg ons via #RecTecVVV

Over de Auteur

Wim van den Nobelen Recruiter/Headhunter Management, Finance & Payroll, Nobelist, Spreker & Consultant Strategisch Recruitment, Blogger


597 views | Reageer (2 reacties)
 • Jos

  Ik gebruik het video-solliciteer als sinds oktober 2009.

  Meer dan de opmerking: “een leuk filmpje” zat er zijdens de recruiters en werkgevers niet in.
  Uitnodigingen leverde het ook niet op.
  En dat terwijl het outplacementbureau en het UWV enthousiast waren over de toentertijd nog vrij unieke manier van solliciteren.
  Ik gebruik het medium nog steeds, maar beschouw het alleen als franje.
  Tot nog toe is van “toegevoegde waarde” dus nauwelijks sprake.

 • Linda Nooitmeer

  Ik denk dat dat wel meevalt: we weten met z’n allen nu wel dat een flitsende presentatie en goed uiterlijk weinig zeggen over de vaktechnische kwaliteiten van de sollicitant, hoogstens een indruk geven van de persoon. At the end of the day moet er gewoon geleverd worden, en waarom niet alles vaststellen tijdens het ouderwetse sollicitatiegesprek. Ik zie dit als een leuke hype die gauw weer zal verdwijnen.
  Ik denk meer dat korte assessments de nieuwe trend worden: kun je als werkgever meteen vaststellen wat die leuke, spontane, praatgrage sollicitant nu werkelijk waard is.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn