Waarom gaan video’s viraal? Wat maakt een video zo leuk en bijzonder dat hij miljoenen keren op Youtube bekeken wordt? Vroeger moest je voldoen aan de 3g’s, Grof, Geil en Grappig. Dat is al jaren niet meer genoeg. Er wordt elke minuut 48 uur aan video geupload naar Youtube, dan moet je echt onderscheidend zijn. Wat is dat dan? Kevin Allocca is van Youtbe en zijn baan is de hele dag Youtube video’s bekijken. In de onderstaande TED talk komt hij tot de volgende 3 punten: Tastemakers, communities of participation en unexpectedness. Dus iets onverwachts, participatie (laat het vooral gaan) en… beïnvloeders / connectors.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


207 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën