Zojuist is Nationale Vacaturebank naar het San Diego platform gemigreerd. San Diego is de naam van het recruitmentplatform dat VNU Media inhouse heeft ontwikkeld en dat voor de overige labels al in gebruik was genomen. Een mooi moment om Quintin Schevernels (COO bij VNU Media) te vragen wat de ervaringen met het nieuwe recruitmentplatform zijn en wat dit voor Nationale Vacaturebank betekent.

Verdere uitrol San Diego

Vorig jaar zijn Intermediair, IntermediairPW, Tweakers, Computable, InICT en InOverheid naar het San Diego platform gemigreerd. Sinds vanavond is San Diego nu ook de motor achter Nationale Vacaturebank. Volgens Quintin is de reden voor deze volgorde tweeledig. NVB vereiste uitgebreidere functionaliteit ten opzichte van de eerder gemigreerde recruitmentsites. De andere labels konden daardoor al van de nieuwe technologie profiteren terwijl er aan nieuwe functionaliteit gewerkt werd. Een aantal van deze nieuwe mogelijkheden is intussen ook op b.v. Intermediair geïntroduceerd. Daarnaast heeft de afgelopen periode veel inzicht gegeven over de performance van het platform. Er waren aanpassingen nodig om er zeker van te zijn dat San Diego de zwaardere belasting aan kan die de grotere omvang en bezoekersaantal van Nationale Vacaturebank met zich mee brengt.

Vernieuwingen Nationale Vacaturebank

Het nieuwe recruitmentplatform is ontwikkeld met de nadruk op conversies: matches tussen sollicitant en vacature. Door overbodige handelingen te vermijden en gebruiksvriendelijkheid te vergroten, wordt het sollicitatieproces gestroomlijnd. De nieuwe Nationale Vacaturebank heeft volgens Quintin een betere “flow”. Zo kun je nu je LinkedIn profiel gebruiken om je profiel op te stellen en zijn zoekresultaten standaard gesorteerd op relevantie i.p.v. publicatiedatum. Werkgevers kunnen b.v. eerder bekeken CV’s makkelijker beheren. Je kunt interessante CV’s eenvoudig bookmarken (en terugvinden), maar ook CV’s die voor jou niet interessant of relevant zijn, juist weren uit toekomstige zoekopdrachten. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de nieuwe Nationale Vacaturebank te voorzien van een nieuw uiterlijk en een nieuw logo.

Ontwikkelteam

VNU Media besloot om de gehele ontwikkeling in eigen hand te nemen, zodat er geen afhankelijkheden met derden meer zijn ten aanzien van ontwikkelcapaciteit. De omvang van het ontwikkelteam wordt niet gereduceerd. Dat betekent dat er flink wat mankracht beschikbaar is om verbeteringen en nieuwe functionaliteit te ontwikkelen.

SEO

Quintin was zelf ontevreden over de resultaten die voorheen behaald werden op het gebied van “Search Engine Optimalisation”. De positie binnen de zoekresultaten van Google was voor verbetering vatbaar en dit is in het San Diego project opgepakt. De eerder gemigreerde recruitmentsites laten ongeveer een verdubbeling zien van het aantal bezoekers via “organic search” (niet betaalde zoekresultaten). SEO is één van de aspecten waarin de komende tijd nog meer zal worden geïnvesteerd.

Centralisatie informatievoorziening

Inmiddels is het ook zover dat de recruitmentsites van VNU Media niet meer op losstaande databases functioneren. In technisch opzicht zijn er geen belemmeringen meer om informatie vanuit één dashboard te beheren. Zowel voor sollicitanten als werkgevers biedt dat in potentie nieuwe mogelijkheden zoals je CV centraal beheren, over meerdere sites heen zoeken en je vacature via multiposting op verschillende recruitmentsites van VNU Media publiceren. Momenteel is van deze onderhuidse wijziging nog niets te zien. Quintin geeft hierover aan dat het nu zinvol is om binnen VNU Media vanuit het oogpunt van commercie en communicatie over deze mogelijkheden discussie te voeren nu er geen technische belemmeringen meer zijn voor de realisatie.

Over de Auteur

Tom van der Valk Tom van der Valk is consultant/projectmanager e-HRM bij Blyxum, gespecialiseerd in het toepassen van e-HRM voor in-, door-, en uitstroom van medewerkers.


426 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën