Video is over het algemeen duur, tenminste, zo wordt het gepercipieerd en wat doet het nu helemaal? Ik ben een fan van video, maar ik heb een ongelofelijke hekel aan de meeste video’s die op recruitment gebied gemaakt worden. Het is lastig, geef ik eerlijk toe, maar een het begint bij een goed idee en dat ontbreekt vaak.

Nu kwam ik deze video tegen voor het werven van stagiairs voor game bedrijf Kalydo in Eindhoven. Nu ken ik die jongens als sinds ze ermee gestart zijn, dus ik ben licht bevooroordeeld, maar ik vind het leuk. Kan ook komen ik een Sci-Fi geek ben. Waarom vind ik hem leuk? Het sluit aan bij de doelgroep. De overgrote meerderheid van de game developers zijn Star Wars fan. Simpel as that. Hij sluit aan bij de doelgroep en bij de bedrijfscultuur. Ook is het duidelijk gewoon heel low budget gemaakt (wat trouwens ook heel erg de bedrijfscultuur is), dus een buil kan je je er ook niet aan vallen. Tot slot werft men nu al voor de volgende groep stagiaires, met de inzet van de huidige. Ook verstandig.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


343 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn