Video is over het algemeen duur, tenminste, zo wordt het gepercipieerd en wat doet het nu helemaal? Ik ben een fan van video, maar ik heb een ongelofelijke hekel aan de meeste video’s die op recruitment gebied gemaakt worden. Het is lastig, geef ik eerlijk toe, maar een het begint bij een goed idee en dat ontbreekt vaak.

Nu kwam ik deze video tegen voor het werven van stagiairs voor game bedrijf Kalydo in Eindhoven. Nu ken ik die jongens als sinds ze ermee gestart zijn, dus ik ben licht bevooroordeeld, maar ik vind het leuk. Kan ook komen ik een Sci-Fi geek ben. Waarom vind ik hem leuk? Het sluit aan bij de doelgroep. De overgrote meerderheid van de game developers zijn Star Wars fan. Simpel as that. Hij sluit aan bij de doelgroep en bij de bedrijfscultuur. Ook is het duidelijk gewoon heel low budget gemaakt (wat trouwens ook heel erg de bedrijfscultuur is), dus een buil kan je je er ook niet aan vallen. Tot slot werft men nu al voor de volgende groep stagiaires, met de inzet van de huidige. Ook verstandig.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


373 views | Reageer (0 reacties)