Het cv anno nu

Door Sanne op 14-02-2012 07:54.

Mijn cv is niet meer dezelfde. Ik heb gezocht naar het ‘ultieme’ cv. Dankzij diverse artikelen op het internet en naar aanleiding van oa. het boek ‘Jobmarketing’ van Aaltje Vincent heeft mijn cv een aantal interessante wijzigingen ondergaan. De meest waardevolle tips wil ik graag even met u delen:

• Van drie (!) naar iets minder dan twee A4-tjes;
• Havo-opleiding er uit gehaald (niet meer relevant);
• Van een lopend verhaal over mijn werkzaamheden naar een puntsgewijze opsomming;
• Ja, er staat een foto in (wel zo relevant voor een communicatieadviseur);
• Onder de foto heb ik een persoonlijk profiel toegevoegd van vier regels;
• Alleen mijn laatste 2 werkgevers staan uitgebreid omschreven. De rest, kort en krachtig;
• Bij mijn laatste 2 werkgevers heb ik ook ‘getallen’ toegevoegd (aantal werknemers ed.);
• Mijn Linkedin profiel heb ik tot slot 1-op-1 gelijk gesteld aan mijn cv.

Hierbij nog even mijn oude cv en mijn cv na de ‘make-over’. Een verbetering? Oordeel zelf!

Portfolio & referenties
Omdat beeld meer zegt dan woord, heb ik ook een portfolio gemaakt. Die voeg ik nu steeds als pdf bestand als bijlage toe aan mijn e-mails. Ook voeg ik een pdf bij met referenties. De bron: Linkedin. Want wat blijkt, personen die een Linkedin profiel bezoeken, zonder dat zij via Linkedin met elkaar ‘connected’ zijn, kunnen de referenties niet lezen(!).

Afschaffen!
Goed. Mijn cv is geüpdate. Toch bekruipt mij al een tijdje het gevoel; dat cv is toch eigenlijk helemaal niet meer van deze tijd? Het wóórd alleen al. “Curriculum Vitae”. Sinds de uitvinding ervan (door Leonardo da Vinci, omstreeks 1500!) is de Latijnse naam niet meer gewijzigd. Natuurlijk geeft het cv een indruk van de werkervaring, maar in deze tijd van ‘War of Talent’ zijn persoonlijkheid en passie voor het vak toch veel interessanter?

Eindelijk een waardig alternatief: re.vu
Een moodboard op Pinterest, een YouTube filmpje, een Prezi. Het is het allemaal nét niet voor mij. Tot ik re.vu ontdekte. Beste sollicitanten van Nederland, dit is wat mij betreft het cv anno 2012.  ‘Don’t send a resume, share your story’, zegt re.vu er zelf over. En dat klopt. Je creëert snel een visueel aantrekkelijk profiel met mooie statistieken. Professioneel en je kunt er veel eigenheid in kwijt. Een verademing na vele andere digitale cv aanbieders, die (met alle respect) wat mij betreft niet eens echt noemenswaardig zijn. Ook kan re.vu fungeren als een startpagina, je kunt er namelijk ook verwijzen naar je andere profielen, zoals twitter, facebook, linkedin etc. Aanmaken is snel gedaan, vooral wanneer je re.vu koppelt aan je bestaande Linkedin profiel. Re.vu vult dan al ruim een kwart van je profiel automatisch in. Ik was er blijkbaar snel bij, want www.re.vu/sanne was nog beschikbaar.

Conclusie
Het ‘standaard’ cv? Ouderwets. Het insturen van alléén mijn Linkedin profiel? Zal ik niet snel doen, ik heb toch het idee dat nog niet volledig geaccepteerd is. Re.Vu biedt wat mij betreft de uitkomst. Vooral omdat je er zelfs je oude vertrouwde Word cv in kunt uploaden…

Uiteraard benieuwd naar jullie mening!

Over de Auteur

Sanne Communicatieadviseur van nu. Ruim vier jaar werkervaring. Aanpakker. Schrijft graag. RotterdammerT. Hart voor kunst & cultuur. Reislustig en festivalganger. 'In between jobs'.


5.449 views | Reageer (4 reacties)
 • Thanks for the heads-up!
  Is als CMD-student zonder programmeer ambities een erg nuttig platform om als CV en portfolio te gebruiken! 

 • SannS

  Geen dank! Zou mooi zijn als heel Nederland aan het re.vu-en gaat. Worden we eindelijk van dat Word cv verlost. 😉

 • Pépin van Tol

  Strak cv Sanne, zet er alleen nog even de maanden bij. Als je in 2010 bij een bedrijf gestart bent kan dat zowel in januari als in december zijn, een wezenlijk verschil en zeer relevante informatie voor de lezer. 

 • SannS

  Bedankt voor je compliment Pépin. Overigens staan de maanden er wel in. Je kunt nl. met je muis over zo’n donkerblauw vlak boven de ‘tijdbollen’ gaat, waar ook de functienaam in staat, dan krijg je meer info over mijn werkzaamheden tijdens die periode en ook de maanden staan er bij. Of bedoelde je mijn Word cv? Want daar staan geloof ik nog geen maanden in, inderdaad. In dat geval dank voor je tip 🙂


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën