Bijzondere vacaturetekst

Door Bas van de Haterd op 09-02-2012 10:44.

Opvallen ben ik altijd wel voor, maar dit is wel weer een geval van een bijzondere vacaturetekst. Wat ze hiermee eigenlijk volgens mij zeggen is dat je werkelijk geen enkele kwaliteit hoeft te hebben voor deze functie. Dat verbaast me dan weer voor zo’n functie, als marketeer denk ik meteen: ze nemen het vakgebied in ieder geval niet serieus. Ben benieuwd naar andere meningen. 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.897 views | Reageer (7 reacties)
 • Anja Feijen

  ze vallen wel op en als je een kandidaat bent met een beetje gevoel voor humor en nieuwsgierigheid, dan ga je informeren naar het echte profiel…

 • Haha, geweldige vacaturetekst :-). Maar ik vat hem niet zo op dat je voor de betreffende functie geen enkele kwaliteit hoeft te bezitten. De meeste vacatureteksten voor communicatie-/pr-medewerkers/marketeers zijn uitwisselbaar, dáár steekt deze versie de draak mee. Mochten er daadwerkelijk mensen reageren die toevallig geen spinazie tussen hun tanden hebben of naar ui ruiken en verder niets kunnen, dan is meteen duidelijk dat dat geen serieuze kandidaten zijn. Echte communicatiespecialsiten weten wel wat van hen wordt verwacht. Of verdiepen zich zodanig in De Balie dat ze aan het profiel zullen voldoen. Ik voorspel een explosief aantal reacties :-).  

 • Dielesteyn

  Het zou helemaal mooi zijn als ze er ook nog een foto bij plaatsen van de kandidaat die ze niet zoeken. Inclusief spinazietanden en citruspers in de hand. Geweldige tekst, ik ben benieuwd wat ze dan wél zoeken, dus zou inderdaad even contact opnemen

 • Timon Rammeloo

  Ik zou hier zo op solliciteren aangezien ik erg gevoelig ben voor humor! Geniaal gevonden, maar ik ben benieuwd of dit ook echt daadwerkelijk bij serieus werkzoekenden aanslaat..

 • Grappig dat de reacties hier op het blog allemaal positief zijn en op Linkedin allemaal negatief… 

 • Annemiek Jonker

  Een geweldig staaltje PR van De Balie hetgeen voor mij aangeeft dat de lat hoog ligt en dat creativiteit gewenst is. Met weinig geld zo’n bereik genereren is een prestatie van formaat.

 • Hbouman

  vind hem wel leuk gevonden…. wat mij verbaast is dat het de criticus, die zichzelf marketeer noemt, verbaasd!


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08