Carrièrekeuzes

Door Bas van de Haterd op 06-02-2012 07:52.

Op TEDxAmsterdam afgelopen november gaf ons hoofd der strijdkrachten, Peter van Uhm, een TED talk. Indrukwekkend was het woord dat ik er voor wil gebruiken, toen en nu (nu hij op de TED.com website is gekomen). Indrukwekkend omdat hij dit verhaal hield in een zaal vol sceptici, vol mensen die de pen, zang, wetenschap of geweldloze actie als instrument hebben gekozen. Het verhaal op zich is ook indrukwekkend, het gaat namelijk over zijn carrière keuzes.

Waarom kiest iemand het geweer als instrument? Wat drijft iemand om militair te worden. Volgens mij niet alleen interessant voor defensie (of politie) om te zien, maar de motiveren achter iemands carrièrekeuzes kan volgens mij elke recruiter van leren.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


205 views | Reageer (1 reacties)
  • Mariska Karcher

    impressive speaker


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën