In het kader van de serie: 10 tips voor betere wervingssites, vandaag de tweede tip. Dit zijn hele universele tips op basis van het Digitaal-Werven onderzoek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing en uitvoering, waar we vanuit Digitaal-Werven graag bij helpen.

Tip 10: Reageer!

Misschien wel het meest basale en meest trieste cijfer elk jaar weer uit het Digitaal-Werven onderzoek.

In 2011 heeft 24% van de onderzochte organisaties niet van zich laten horen na een sollicitatie. In 2010 was dit 25%.

Over de netheid van de reacties zullen we het dan nog niet eens hebben. Zo geeft b.v. 32% van de partijen die reageren niet eens contactgegevens bij een afwijzing.

Reageer ook op vragen in Facebook en Hyves. Slechts 15% reageert op een vraag in Hyves, 30% op een vraag in Facebook. Dit zijn ook contactkanalen waar een kandidaat vragen wil stellen. Als je die mogelijkheid biedt, moet je ook antwoorden.

Daarnaast is ook de snelheid van antwoorden op Hyves en Facebook essentieel. Men verwacht veel meer dan bij e-mail nog een snellere reactie. Bij Hyves deed meer dan de helft van de partijen die wel reageerder en meer dan 5 dagen over, relatief veel voor social media.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


303 views | Reageer (2 reacties)