In het kader van de serie: 10 tips voor betere wervingssites, vandaag de tweede tip. Dit zijn hele universele tips op basis van het Digitaal-Werven onderzoek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing en uitvoering, waar we vanuit Digitaal-Werven graag bij helpen.

Tip 10: Reageer!

Misschien wel het meest basale en meest trieste cijfer elk jaar weer uit het Digitaal-Werven onderzoek.

In 2011 heeft 24% van de onderzochte organisaties niet van zich laten horen na een sollicitatie. In 2010 was dit 25%.

Over de netheid van de reacties zullen we het dan nog niet eens hebben. Zo geeft b.v. 32% van de partijen die reageren niet eens contactgegevens bij een afwijzing.

Reageer ook op vragen in Facebook en Hyves. Slechts 15% reageert op een vraag in Hyves, 30% op een vraag in Facebook. Dit zijn ook contactkanalen waar een kandidaat vragen wil stellen. Als je die mogelijkheid biedt, moet je ook antwoorden.

Daarnaast is ook de snelheid van antwoorden op Hyves en Facebook essentieel. Men verwacht veel meer dan bij e-mail nog een snellere reactie. Bij Hyves deed meer dan de helft van de partijen die wel reageerder en meer dan 5 dagen over, relatief veel voor social media.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


259 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën