In het kader van de serie: 10 tips voor betere wervingssites, vandaag de tweede tip. Dit zijn hele universele tips op basis van het Digitaal-Werven onderzoek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing en uitvoering, waar we vanuit Digitaal-Werven graag bij helpen.

Tip 9: vraag wat je nodig hebt, niet wat je wilt weten

Iets dat ook al 100 keer gezegd is, maar helaas nog niet goed doordringt. Als je met sollicitatieformulieren gaat werken, en dat kan, zorg dan dat deze zo kort mogelijk zijn. Bijna alles staat in de CV, het is onzinnig om dit opnieuw in te laten voeren.

Als je deze gegevens al door de sollicitant in wilt laten voeren, zorg dan voor CV extractie op je website zodat ze na het uploaden van de CV hun gegevens kunnen controleren (16% doet dit inmiddels).

Linkedin is voor meer en meer mensen hun CV, dus zorg dat ze met hun Linkedin profiel kunnen solliciteren (6,5% van de organisaties bieden dit nu aan).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


323 views | Reageer (0 reacties)