In het kader van de serie: 10 tips voor betere wervingssites, vandaag de tweede tip. Dit zijn hele universele tips op basis van het Digitaal-Werven onderzoek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing en uitvoering, waar we vanuit Digitaal-Werven graag bij helpen.

Tip 9: vraag wat je nodig hebt, niet wat je wilt weten

Iets dat ook al 100 keer gezegd is, maar helaas nog niet goed doordringt. Als je met sollicitatieformulieren gaat werken, en dat kan, zorg dan dat deze zo kort mogelijk zijn. Bijna alles staat in de CV, het is onzinnig om dit opnieuw in te laten voeren.

Als je deze gegevens al door de sollicitant in wilt laten voeren, zorg dan voor CV extractie op je website zodat ze na het uploaden van de CV hun gegevens kunnen controleren (16% doet dit inmiddels).

Linkedin is voor meer en meer mensen hun CV, dus zorg dat ze met hun Linkedin profiel kunnen solliciteren (6,5% van de organisaties bieden dit nu aan).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


275 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën