Trend evaluatie 2011

Door Bas van de Haterd op 22-11-2011 07:37.

Hoewel het jaar nog lang niet uit, met nog meer dan een maand te gaan, heb ik gezien wat aankomende vakanties besloten de trendevaluatie maar wat eerder te doen.

Met de voorspellingen van 2010 zat ik op een score van 65%, in lijn met 2007 en 2008, waardoor het dramatische 2009 hopelijk gewoon een negatieve uitschieter van mijn kant was.

De voorspellingen voor 2011 dan. Zijn deze de waarheid geworden? Met alle economische malaise verwacht ik persoonlijk het ergste.

Trend 1: de social media hype heeft in 2010 zijn hoogtepunt gehaald

Heel lastig om hier nu echt ja of nee op te zeggen. In mijn omgeving merk ik wel dat steeds meer mensen de hype wel beu zijn en nu gewoon social media als een kanaal zien. Ook is het aantal congressen volgens mij iets afgenomen, maar dat kan ook zijn omdat het aantal congressen überhaupt is afgenomen. Ik zie dus het gehype onder de voorlopers wel minder worden, maar in de massa is er nog genoeg te doen. Helemaal goed is hij dus niet, helemaal fout ook niet. Ik keur hem 50% goed.

Trend 2: een hausse aan campagnes

Hoewel we enkele campagnes hebben gezien kan ik deze geheel niet goed rekenen.

Trend 3: leuke experimenten met nieuwe technologieën

Spijtig genoeg heb ik dit jaar eigenlijk niets echt leuks gezien met echt vernieuwende technieken op recruitment gebied. Zo weinig zelfs dat we dit jaar hebben besloten geen Dutch Work Innovation te doen. Niet goed dus.

Trend 4: enkele recruitment games

Houthoff kwam met een hele gave recruitmentgame, hoewel officieel al in 2010. Deze is in 2011 wel doorontwikkeld en daar is wat aandacht voor gekomen. Ook heeft men nu mobiele versies ervan. Dat was helaas wel de enige, dus enkele is overdreven. Ik ben nu erg mild voor mezelf: half goed dus.

Trend 5: onafhankelijke matching apps

Brancheout, Beknown en Talent.me vielen me alle drie inhoudelijk zwaar tegen, maar vallen in deze categorie. Ik had persoonlijk ook nog wat meer inhoudelijke kwaliteit verwacht, maar de apps zijn er gekomen. Geheel correct dus.

Trend 6: verschil ZP’ers en loondienst vervaagt verder

Lastig om te zeggen of deze trend in 2011 nu echt meer tractie heeft gekregen of niet. Ik merk dat bij veel bedrijven er wel heel veel zelfstandigen zitten. Afdelingen van 25 mensen waar slechts 7 mensen op de loonlijst staan bijvoorbeeld. Is het echt meer geworden? Is dit ook vanwege de flexibiliteit van de crisis? Ik reken hem half goed.

Trend 7: overheid en semi-overheid hebben enorm probleem

Het aantal klachten vanuit de zorg dat er niemand te vinden is, gecombineerd met het bericht recentelijk dat het aantal jonge starters bij de overheid sterk is afgenomen, durf ik deze trend geheel goed te vinden. Als het aantal starters bij de overheid zelfs in deze economisch onzekere tijden afneemt is hier duidelijk sprake van een probleem.

Conclusie

Een score van 3,5 van de 7 goed. 50% dus, waarbij ik eerlijk moet toegeven dat ik mild voor mezelf ben geweest. Dus de voorspellingen voor 2011 waren niet echt van hoog niveau en het resultaat zit onder dat van 2010. Nu kan ik natuurlijk de schuld afschuiven op Griekenland en de hele crisis, maar ook dergelijke zaken voorspellen hoort bij een Trendwatcher. Dat ben ik niet, ik vertaal wat trendwatchers zeggen naar de arbeidsmarkt. Toch zal ik voor 2012 straks ook weer mijn lijstje maken.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


239 views | Reageer (6 reacties)