In het kader van de serie: 10 tips voor betere wervingssites, vandaag de tweede tip. Dit zijn hele universele tips op basis van het Digitaal-Werven onderzoek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing en uitvoering, waar we vanuit Digitaal-Werven graag bij helpen.

Tip 5: de reactiemogelijkheid

Misschien wel de meest eenvoudige tip, meest basale, maar oh zo belangrijke. Zorg dat bij je vacature een reactiemogelijkheid is.

Huh?!? vragen veel mensen zich nu af. Maar bij 17% van de onderzochte sites konden we geen mogelijkheid bij de vacature vinden om er direct op te solliciteren. Geen klikbare e-mail link of ‘solliciteer’ knop.

Zorg ook dat deze knop altijd in beeld is of tenminste zowel boven als onder de vacature staat. Zorg dat de knop duidelijk en helder is. In 4% van de gevallen moest de enquêteur heel goed zoeken voordat deze de knop gevonden had.

Reageren op een vacature is het meest basale, zorg dat dit goed werkt, duidelijk in beeld is, helder is hoe het moet.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


264 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08landmacht_tram_03landmacht_tram_06

Categoriën