Via Extend Limits kwam ik op de onderstaande video. Hij gaat over de opschoning van de financiële wereld, waar de geleverde diensten voor de intermediair niet in verhouding stonden tot de ontvangen bedragen. Iets waar de meeste mensen het ook over eens zijn dat het geval is bij het intermediaire kanaal in de recruitment. Niet enkel de W&S bureaus (wel voornamelijk), maar ook de jobboards, CV databanken en de resellers op deze producten. Een interessant filmpje wat niet moeilijk te vertalen lijkt naar deze sector denk ik.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


583 views | Reageer (3 reacties)
  • @Bvdhaterd. Interessant maar je inleiding is wel erg kort door de bocht. Er zijn nieuwe ondernemingen die op een innovatieve manier het intermediaire kanaal deels overbodig maken, of op zijn minst op scherp stellen, en de markt juist transparanter maken. Deze partijen richten zich op toegevoegde waarde voor de lange termijn en bieden hun (vaak mede technologie gedreven) toegevoegde waarde aan om niet of tegen zeer lage vergoedingen. Vergoedingen die vooralsnog in geen verhouding staan tot de meeropbrengst voor de afnemer. Deze ondernemers stoppen een groot deel van hun spaargeld (en/of lenen bij de bank) om deze initiatieven te blijven verbeteren en het hoofd boven water te houden voor de tijd na de crisis. Veel spelers zijn verlieslatend. Het is te makkelijk om ‘jobboards, cv databanken’ net als bureaus op die manier weg te zetten terwijl er zo veel verschil zit tussen die spelers en de doelgroep en de manier waarop ze die bedienen.

  • Als je mijn blogs al langer volgt en mijn visie kent en begrijpt weet je dat ik altijd stel dat elke overvloed een nieuwe schaarste creëert. Dus er ontstaan ongetwijfeld nieuwe intermediairs, alleen denk ik veel minder en tegen veel mindere kosten. 

    Ik scheer deze groepen inderdaad over een kam en er zijn verschillen, niet veel, maar die zijn er wel. Dat wil niet zeggen dat het intermediaire kanaal in zijn algemeenheid niet zijn beste tijd gehad heeft, waardoor er soms nieuwe type intermediairs ontstaan.

  • Mee eens, Bas, bedankt voor je reactie.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën