In het kader van de serie: 10 tips voor betere wervingssites, vandaag de tweede tip. Dit zijn hele universele tips op basis van het Digitaal-Werven onderzoek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing en uitvoering, waar we vanuit Digitaal-Werven graag bij helpen.

Tip 3: taal

Bij 6% van de onderzochte organisaties is geen Nederlandstalige wervingssite te vinden. Bij 11% van de organisaties lopen de talen ergens op de site of in het proces door elkaar.

Er zijn organisaties die stellen ‘internationaal’ te werven en dus een Engelstalige wervingssite te moeten hebben. Daarmee zorg je in ieder geval dat je vacatures en sites slecht gevonden worden in Google door Nederlanders. Immers, denk aan je eigen gedrag, je zoekt in het Nederlands. Een ongelofelijke verspilling van gratis traffic dus.

Recent heeft een onderzoekje van Vonq nog aangegeven dat vacatures in het Nederlands echt beter rendement geven.

Bij 11% loopt de taal door elkaar, wat gewoon slordig is. Test dit. Kijk eens naar bijvoorbeeld je privacy statement (Zweedse, Franse en Engelstalige komen voor op Nederlandse sites) en in veel gevallen gaat het mis als men de sollicitatie procedure in gaat (het systeem).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


466 views | Reageer (0 reacties)