In het kader van de serie: 10 tips voor betere wervingssites, vandaag de tweede tip. Dit zijn hele universele tips op basis van het Digitaal-Werven onderzoek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de toepassing en uitvoering, waar we vanuit Digitaal-Werven graag bij helpen.

Tip 2: de alert service

Slechts 34% van de onderzochte organisaties biedt een alert service aan. slechts 7% geeft de kandidaat een optie tussen RSS of E-mail als ontvangst vorm, de rest kiest voor de kandidaat.

Heel vreemd is dat 2/3 van de onderzochte bedrijven geen interesse heeft om potentieel geïnteresseerde kandidaten vast te houden. Er komt iemand op je site, die heeft mogelijk interesse om voor je te werken, je hebt nu nog even geen functie en dus… laat je hem gaan.

Het beste is, zeker wanneer je een groter vacaturevolume hebt, om de mogelijkheid te bieden een zoekopdracht om te zetten in een alert service. Een goede twee optie, zeker wanneer je iets minder vacatures biedt, is een alert serivce per functiegebied.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


345 views | Reageer (1 reacties)
  •  merci pour le partage, ont un beau jour.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën