Ik ben werkzaam bij Amerpoort, een organisatie van inmiddels 2.400 medewerkers die dienstverlening biedt aan ca 2.200 mensen met een verstandelijke beperking op ca. 300 locaties in de provincie Utrecht en ’t Gooi.

Bijna vier jaar geleden is Amerpoort gestart met het herinrichten van het werving & selectieproces en het structureel profileren van Amerpoort als werkgever door middel van een doorlopende arbeidsmarktcampagne. Ook hebben we dit vakgebied intern een naam gegeven: Recruitment.

Eerlijk is eerlijk…het woord ‘Recruitment’ kon eigenlijk weinig goedkeuring wegdragen in onze organisatie en het kon door velen nog niet eens moeiteloos uitgesproken worden. Bovendien kregen we af en toe te maken met hier en daar wat schampere reacties; “Recruitment? Waarom moet tegenwoordig alles in het engels? Waarom heet het niet rekruteren of gewoon werving & selectie?”

Ook omgekeerd was recruitment in die periode nog niet echt gewend aan de zorg. Als we op recruitmentbijeenkomsten verschenen, keken mensen er van op als we vertelden dat we een zorgorganisatie vertegenwoordigden. Het genereerde overigens ook leuke free publicity.

Amerpoort is de afgelopen jaren gegroeid en groeit nog steeds en krijgt dit jaar mogelijk 350 vacatures (en ruim 4000 sollicitaties) te verwerken. De bescheiden recruitmentafdeling kan niet presteren zonder de administratieve ondersteuning van de collega´s van P&O Services.

We zijn inmiddels een tijdje verder en ik durf de stelling in te nemen dat Recruitment niet meer weg te denken is in onze organisatie, maar ook niet meer in de zorg.

Ik ben blij te constateren dat Amerpoort niet alleen gepionierd heeft, er zijn ondertussen een aantal goede voorbeelden van collega-organisaties die ook een afdeling Recruitment hebben. Iedereen weet dat de zorgsector nu en in de toekomst voor grote uitdagingen staat op het gebied van werving & selectie. Hierop anticiperend kiest Amerpoort ervoor de afdeling Recruitment te versterken met een Corporate Recruiter.

Mijn persoonlijke veronderstelling was dat de zorgsector in het algemeen en de gehandicaptenzorg in het bijzonder mogelijk voor recruiters nog niet zo aantrekkelijk zou zijn. Verbaasd was ik dan ook over het aantal reacties op onze vacature. In 14 dagen 83 reacties is overweldigend te noemen, en dan ook nog eens zoveel reacties waarbij je denkt: Past in het profiel!

Ik kan concluderen dat de zorg echt geen vreemde branche meer is voor recruiters. Natuurlijk is Amerpoort ook een hele leuke werkgever en organisatie om voor te werken, maar ik zou liegen (en blind zijn) als ik zou zeggen dat het hoge aantal reacties alleen door ons imago komt. Zichtbaar in de brieven is de moeilijke(re) markt, de wenselijke overstap van bureau recruitment naar corporate recruitment, maar ook voor intercedenten blijkt dit een zeer aantrekkelijke vacature. En de zorg is dan wellicht een veilige en toch heel uitdagende haven!

Deze gastblog is geschreven door Karin Luidens (Twitter / Linkedin), Manager Recruitment & Mobiliteit Amerpoort.

Over de Auteur

Gastblogger Iedereen die wel een keer zijn mening of gedachten kwijt wil in een blog op RecTec, maar niet regelmatig een artikel wil schrijven, kan zijn of haar gastblog insturen. Een artikel zal gecontroleerd worden op kwaliteit (wat niet wil zeggen dat eindredacteur de mening hoeft te delen). Indien het kwalitatief en qua schrijfstijl in orde is zal het geplaatst worden onder het gastblogger account. De naam en functie van de persoon zullen altijd vermeld worden in het blog, tenzij er zeer zwaarwegende redenen zijn waarom dit niet kan.


776 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën