Zelf loop ik steeds minder rond in de recruitment en arbeidsmarktcommunicatiebranche en steeds meer in de ‘gewone’ online marketing. Hoewel je ook daar te maken hebt met ‘trage’ organisaties en voor- en achterlopers is het een verademing om te zien waar sommige partijen mee bezig zijn. Qua testen en doormeten, maar ook qua organisatie inrichting liggen enkele partijen ver voor op de online recruitment. Daarom heb ik dit jaar gekozen om het Digitaal-Werven event in het kader te zetten van: leren van andere sectoren.

Dit jaar geen internationale keynote, maar gewoon weer iemand van eigen bodem. Maurice Beerthuyzen zal zijn visie geven op hoe je als organisatie omgaat met social media en hoe je dat kan vertalen naar recruitment.

Maurice kan je een ervaringsdeskundige noemen. Hij is ouder internet manager van Interpolis en heeft meegewerkt aan het opzetten van de webcare en online media strategie bij bijvoorbeeld Alliander, de staatsloterij, VGZ/Univé en Kras stervakanties.

De dag zal in het teken staan van de vraag: welke lessen kan je nu trekken en hoe vertaal je dit naar je eigen organisatie. Belangrijk element is de inrichting van de organisatie om optimaal gebruik te maken van de nieuwe media, want daar ontbreekt het vaak nog aan.

Natuurlijk zal ook het nodige onderzoek niet ontbreken. TNS Nipo zal een nieuw onderzoek presenteren onder werkzoekende en hoe ze zeggen beïnvloed te worden door Social Media en natuurlijk de uitkomsten van Digitaal-Werven zelf.

Op 25 oktober is het zo ver, in Seats2Meet Utrecht. Inschrijven kan via de website van Digitaal-Werven.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


201 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08