Stage / scriptie middag

Door Bas van de Haterd op 23-09-2011 07:30.

Onder het motto: slimmer werken moet je vooral ook doen, heb ik besloten tot een experiment. Als auteur van Werken Nieuwe Stijl en personal brand.nl en fanatiek blogger (hier, op HNWb en op Marketingfacts) krijg ik met grote regelmaat (enkele keren per maand minimaal) vragen van stagiaires en scriptanten voor een interview.

Ik vind het belangrijk om studenten te helpen, maar het begon gewoonweg een te grote aanslag op mijn tijd te leggen. Een moreel dilemma dus. Help ik studenten niet meer? Of moet ik mezelf blijven ‘pijnigen’ in tijd? Daarom heb ik in het leven geroepen: de stage/scriptie middag.

Ik zorg dat ik één middag per maand in mijn agenda vrij maak voor stagiaires en scriptanten. Aangezien veel van de onderwerpen dicht bij elkaar liggen hoef ik een verhaal dan maar één keer te vertellen. Alle stagiaires en scriptanten staat het vrij vragen te stellen, dingen op te nemen, etc. Hoe het er precies uit gaat zien, geen idee, het is een experiment. Het geeft mij de mogelijkheid om niet teveel tijd kwijt te zijn, terwijl ik wel studenten kan blijven helpen.

De eerste scriptie / stage middag is vrijdag 14 oktober. Ik ben dan van 14:00 tot ongeveer 16:00 op de Hogeschool Utrecht (Padualaan 99). Lokaal zal ik dan nog bekend maken. Aanmelden vooraf is wel verplicht.

Ik zou het uiteraard leuk vinden als andere professionals (HNW, Marketing, HR, Recruitment) er ook zijn, dan kunnen we meteen de studenten meerdere visies geven. Dus schuif vooral aan (en vertel me dat ook vooraf even). De stage onderwerpen en vragen kunnen natuurlijk uiteen lopen, aangezien ik ook wat breder geörienteerd ben.

Overigens heb stel ik aan alle stagiairs / scriptanten die mij willen interviewen nog één eis en dat is dat ze een gastblog over hun bevindingen plaatsen. Zeg maar een samenvatting van hun scriptie of wat ze het meest is opgevallen. Afhankelijk van het onderwerp is dat hier op Rectec (recruitment gerelateerd) of op HNWb (Nieuw Werken gerelateerd).

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


275 views | Reageer (4 reacties)
  • Een hele domme/vreemde reactie misschien op mijn eigen post, maar… ik zag net mail binnen komen hierover… die vervolgens weer weg was. Misschien dat hij is ingetrokken, maar ik vrees dat gmail weer eens een probleempje had en ik ineens een paar berichten kwijt ben. Zou niet de eerste keer zijn. Dus als je me gemaild hebt dat je er bij wilt zijn en ik heb nog niet gereageerd, mail nog een keer. 

  • Pingback: Komende vrijdag stage vragendag | RecTec()

  • Lotte

    Hi Bas, komt er nog zo een middag in december? Ik ben namelijk een van die geïnteresseerde en enthousiaste scriptanten !

  • Hoi Lotte,

    Goede vraag. Nee, eigenlijk geen middag gepland. Beetje druk. Maar mail me even met je vraag of zo en dan kijk ik wel of ik op korte termijn ergens tijd voor je kan maken.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08