Waar ik een half jaar geleden nog ervaringen via rectec deelde als sollicitant heb ik ondertussen een mooie ervaringen om te delen vanaf de andere kant van het recruitment proces, namelijk in de rol van recruiter. Kortom, time flies en tijd voor een update!

Om maar even bij het begin te beginnen; ik heb dus een baan! Sterker nog, het voelt alweer onwijs lang geleden dat ik als kandidaat van de 60 Day Challenge m’n online zoektocht met m’n eigen 60 Day Challenge weblog naar een baan ben begonnen. Nu ik er zo op terug kijk, kan ik er alleen maar met een goed gevoel aan terug denken. Het werd al snel duidelijk dat er een hoop deuren open gingen vanaf het moment dat ik durfde te delen wie ik ben, waar mijn talenten liggen en wat ik zoek in een baan. Ik werd al snel benaderd door meerdere bedrijven; van Google tot verschillende (internationale) consultants en een aantal trainingsbureaus. Kortom; het was niet meer de vraag of ik binnen 60 dagen een baan zou vinden, maar meer de vraag… voor welke baan ga ik kiezen?!

Uiteindelijk ben ik begonnen bij Seats2meet.com Utrecht waar ik op dit moment als vestigingsmanager werk. Seats2meet.com is een visiegestuurde organisatie die zowel de on- als offline de ontmoeting tussen mensen faciliteert. Offline op de vergaderlocatie Seats2meet.com Utrecht, met 19 besloten lounges en een grote open lounge voor flexwerkers. En online via een eigen online ecosysteem. Een ontzettend innovatief bedrijf, waar het belangrijker is om iets te doen waar je in gelooft en wat past binnen in de visie dan regels en procedures te volgen. Sterker nog, er zijn eigenlijk amper procedures 😉

Als vestigingsmanager ben ik afgelopen maand bezig geweest met het recruiten van nieuwe collega’s. Aangezien er geen vaste procedure voor is, heb ik de kans gekregen om dit op een manier te doen die mij goed lijkt. Verschillende ideeën hebben de revue gepasseerd; waar we begonnen met het idee om een platte online advertenties te plaatsen zijn we geëindigd met het opzetten van een online recruitment campagne.

Met de sterke overtuiging dat het belangrijk is om zowel een bedrijf als de kandidaten de mogelijkheid te geven om elkaar te leren kennen is het volgende Recruitment Event georganiseerd. Een informele dag waar iedereen met dit filmpje voor was uitgenodigd. Om eerlijk te zijn vond ik het super spannend, ik had niets verteld over functies, mogelijkheden etc. het enige wat we online hadden gedeeld was wie we zijn en dat op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Dit hebben we enkel verspreid via twitter en uiteindelijk ben ik benaderd door meer dan 50 potentiële collega’s. Stuk voor stuk geïnspireerd door de visie van het bedrijf en enthousiast om mee te doen. Ongelofelijk!

Tijdens het Recruitment Event hebben we op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met elkaar. Eerst met een presentatie, daarna een rondleiding en vervolgens met gesprekken. Geen standaard 1-op-1 gesprekken, maar gesprekken met minimaal 2 kandidaten en 2 medewerkers van Seats2meet.com. Van general manager tot part-time horecamedewerker, iedereen was erbij betrokken om een complete indruk achter te laten.

De reacties waren stuk voor stuk positief en ik kan elke recruiter aanraden om kandidaten eerst kennis te laten maken met de organisatie voordat je ze overspoeld met vragen over hun ‘core competences’ en STARs. Komende weken zal blijken hoe het verder gaat. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd en nodig jullie uit om dit verder te volgen via twitter @chantaldrenthen of mijn persoonlijke weblog. Aangezien mijn missie geslaagd is mbt het vinden van leuke baan zal ik niet langer bloggen voor rectec, ik wil jullie graag bedanken voor het volgen van mijn zoektocht.

Over de Auteur

Chantal Drenthen Chantal Drenthen blogt als kandidate van de 60 Day Challenge over haar ervaringen als sollicitant. Haar doel is om binnen 60 dagen met behulp van een eigen marketing campagne, social media en professionele coaching haar droombaan te vinden. Ze is afgestudeerd in International Business en gespecialiseerd in ‘Organization, Change and Consultancy’. Tijdens haar bestuursjaar bij AIESEC heeft ze ontdekt hoe mooi het is om met mensen samen te werken die een passie hebben voor hun werk. Dit zoekt ze ook in haar toekomstige baan. Daarnaast is ze op zoek naar een organisatie die aansluit op haar specialisatie en die tevens ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en groeimogelijkheden bied.


909 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën